Zaterdag, 30 mei 2009

Prima weertje gisteren, zodat ik ’s ochtends nog snel het grasveld heb kunnen maaien van de tuin van onze vakantie woning voordat onze nieuwe gasten uit Nederland arriveerden. Die hebben dan in de late middag en avond ook nog vol kunnen profiteren van het zonneterras dat ik verleden maand heb gebouwd.

Indien je gisterenavond gemerkt zou hebben dat één van onze webcams slechts een geel beeld gaf, dan ligt dat eraan dat we onze gasten de mogelijkheid geven om die camera zelf te kunnen “uitschakelen” als zij op het zonneterras zitten/liggen.

webcamblende
Een gele afdekplaat kan voor de terrascam gedraaid worden…

Zoals op deze foto te zien is, heb ik tegen het venster van het tuinhuisje (waar de camera’s staan) een gele afdekplaat gemonteerd (een wielafdekking van een oude grasmaaier…), die met één schroef vast zit, en daardoor dusdanig verdraaid kan worden dat de lens van de terraswebcam volledig bedekt wordt. Je krijgt op onze website dan een geel beeld, maar de scripts op de computer worden er niet door verstoord (wat vroeger door volledig uitschakelen van een van de webcams wel gebeurde…). Op deze manier kunnen onze gasten zelf bepalen wanneer de webcam aan- en uitgeschakeld dient te worden om hun privacy te kunnen garanderen.

Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Live beeld van onze zoneterras webcam…(1 beeld per 5 minuten)

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +4.0°C, maximum +15.8°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: +1.8°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag wordt het opnieuw zonnig. In de namiddag en vanavond komt er over de oostelijke landshelft wat meer bewolking vanuit Duitsland opzetten. De maxima schommelen rond 19 à 20 graden in de Hoge Ardennen en aan zee, en tussen 21 en 24 graden elders. In de namiddag daalt het kwik aan de kust met enkele graden door het zeebrieseffect. Er waait een matige oostnoordoosten- wind. Aan zee is hij soms vrij krachtig uit oost, krimpend naar noordoost. Volgende nacht is het nog steeds droog met soms wolkenvelden maar dikwijls ook brede opklaringen. De minima liggen tussen 7 en 12 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.