Donderdag, 4 juni 2009

Vanaf vandaag zijn er in diverse landen Europese verkiezingen (vandaag bijv. in Engeland en Nederland) en bij ons in Belgie is het op 7 juni, dus komende Zondag. Ik moet eerlijk zeggen dat met het gekrakeel in de belgische politiek, ik nog steeds niet weet wie ik mijn stem zal geven voor Europa en in Walonie.

Maar er wordt natuurlijk ook gekozen voor de afgevaardigden van het parlament in de Duitstalige Gemeenschap. Ontzettend veel papier van alle partijen in de brievenbus, en veel brieven van mensen die wij helemaal niet kennen vinden het opeens nodig om je persoonlijk aan te spreken en ons allemaal een betere toekomst te beloven.

Benieuwd wat er vanaf volgende maandag van terecht komt…

Afgelopen nacht is het toch niet zo koud geworden als aanvankelijk gevreesd, men had in onze streek voor mogelijke nachtvorst aan de grond gewaarschuwd, maar bij ons in Wirtzfeld is de temperatuur niet onder 6° C gegaan, op het gras gemeten. Maar gisteren was het wel al een stuk frisser dan eergisteren, overdag is de temperatuur niet meer boven 15°C uitgekomen, maar wel was er nog de hele dag zonneschijn. Het is vooral de strakkere Noorderwind die een koudegevoel geeft, ook in de zon.

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +5.2°C, maximum +14.8°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: +5.8°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag is het meestal zwaar bewolkt met enkele zeldzame opklaringen. In de Gaume zullen de opklaringen het meest voorkomen. De maxima schommelen tussen 13 en 15 graden in de Hoge Ardennen en van 16 tot 17 graden elders. De noorden- tot noordwestenwind waait matig. Volgende nacht zullen de opklaringen geleidelijk breder worden vanuit het noordwesten. Het wordt koud met minima van +4 tot -1 graad in de Ardennen en van 5 tot 9 graden elders. De noorden tot noordwestenwind neemt af maar waait nog matig aan zee en wordt veranderlijk elders.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.