Zaterdag 6, Zondag 7 juni 2009

Update Zondagochtend: 2.7 liter regen gevallen afgelopen 24 uur.

Stemmen is een recht!
Laat je politieke voorkeur vandaag gelden!
Tussen 08.00 en 15.00 uur zijn de stembureaus in België geopend…
Blanko stemmen helpt de politiek niet vooruit!

Heel lichte nachtvorst zaterdag ochtend in Wirtzfeld op het gras gemeten… Vandaag zou er ook een einde komen aan een week zonder regen, want in de maand Juni is er bij ons nog geen druppel gevallen.

En indien mijn vader nog leefde, zouden we vandaag zijn verjaardag kunnen vieren… (1922)

Morgen kunnen we in België onze stem afgeven voor Europa, voor Walonie en voor het Parlament van de Duitstalige Gemeenschap in Belgie. Gisteren enkele verkiezings discussies op de BRF (dankzij Video on Demand) bekeken. We kunnen er vanuit gaan dat alles bij het oude blijft, want de coalities liggen schijnbaar toch al vast…

Misschien een tip: als we ontevreden zijn met de huidige politieke kopstukken, maar niet willen kiezen voor een partij met al te extreme ideeën, dan kunnen we toch een duidelijk signaal geven aan onze voorkeurspartij door alleen maar persoonlijke stemmen (inplaats van een kopstem op de hele lijst) te verdelen aan de zogenaamde “niet-kopstukken”…
Zodat de kopstukken een duidelijke persoonlijke nederlaag lijden en van hun niet zo bekende lijstgenoten een duidelijk signaal krijgen dat ze verkeerd bezig zijn geweest en moeten wisselen. Maar ja, wie ben ik…

Ik ben ondertussen ook heel schoorvoetend op Facebook begonnen, dus als jij daar ook bent, kun je je profiel bij mij aanmelden:

Facebook-profiel van Wirtzfeld Valley

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +2.5°C, maximum +11.8°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: -0.2°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag trekt een regenzone over het zuidoosten van het land richting Duitsland. In de Ardennen kan er daarbij plaatselijk behoorlijk wat regen vallen. In het westen daarentegen blijft het een groot stuk van de dag droog met opklaringen. In het centrum wordt het zwaarbewolkt en in de namiddag of avond zal het ook daar gaan regenen en later ook in het westen. De maxima schommelen tussen 9 en 18 graden. Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt en wordt het tijdelijk wat droger maar in het tweede deel van de nacht zal het al opnieuw regenen.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.