Dinsdag, 9 juni 2009

Nadat ik gisteren bij mijn Mobistar dealer te horen kreeg, dat mijn iPhone definitief naar de vaantjes is door het water dat erin gelopen is waren de nieuwigheden die Apple gisteren op de Developer Conference aankondigde natuurlijk dubbel zo interessant: er komt immers een nieuw besturingssysteem voor alle iPhones, en over enkele weken een nieuw iPhone model met veel uitgebreidere mogelijkheden. Zie ww.apple.be voor het laatste nieuws op dat gebied.

Zal dus waarschijnlijk erop uitdraaien dat ik de iPhone van Jochen ga gebruiken en hij de nieuwere versie zogauw als die uitkomt. Voorlopig voel ik mij dus geamputeerd zonder iPhone, want ik ben eraan gewend geraakt om dingen op te zoeken op het moment dat ik iets wil weten, en zonder voor mijn computer te moeten zitten. Wat dus aardig lukte met de iPhone: in de tuin werken en naar de lucht kijken… gaat het regenen?… snel buienradar afroepen op de iPhone en weten waar de regenwolken uithangen. Naar een film kijken in de woonkamer en niet weten wie die acteur is?… naam van de film intypen op mijn iPhone en alle acteurs terugvinden. Naar “wie wordt miljonair” kijken en het antwoord eerder willen weten… google vragen op mijn iPhone. Gaat de telefoon?…, weet ik direkt wie er belt want 1200 klanten en leveranciers staan in mijn adresboek, en met één klik kan ik nog verdere gegevens van hun opvragen op mijn iPhone. Beurskoersen volgen?… mijn iPhone weet er alles van. Laatste nieuwsberichten natrekken?… op mijn iPhone kijken. Route bestuderen? Mijn iPhone weet het antwoord.

Dus, toch wel erg handig, en dan heb ik het nog niet allerlei andere handige applikaties die ik intussen heb geïnstalleerd. Gisteren werd bekendgemaakt dat er 40 miljoen iPhones verkocht zijn, 1 miljard keer werden applikaties ervoor gedownload en dat er ondertussen 50.000 verschillende programma’s voor de iPhone in de iTunes App Store zitten… Jongens jongens toch, en dat allemaal tijdens het laatste jaar…

Niet vreemd dus dat ik mij op het ogenblik gehandicapt voel…

Vandaag met mijn normale mobieltje enkele zakelijke meetings opvolgen… ik zal er ook zonder iPhjone het beste van proberen te maken.

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +7.9°C, maximum +17.2°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: 11°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag wordt het wisselvallig met opklaringen en soms fikse buien die gepaard kunnen gaan met onweer en rukwinden.

De maxima liggen rond 17 graden in Hoog-België en aan zee tot 21 graden in de Kempen. Er waait een matige tot soms vrij krachtige wind uit zuid draaiend naar zuidwest.

Vanavond en vannacht blijft het wisselvallig, plaatselijk met enkele buien of wat regen. De minima variëren van 8 tot 12 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Geplaatst in Lente 2009.

Eén reactie

  1. Een i-pod is als je (lieftallige) vrouw. Hoe meer je er naar kijkt (en ….sensuur) hoe meer je ze mist als ze weg is. Zou ook kunnen vergelijken met een road navigator, al hou ik deze nog uit de buurt tot Mr. Alzheimer het me aanprijst

    Jos, bedankt voor deze opbeurende woorden… en ja, nu moet ik mijn eigen hersens weer eens gebruiken, lol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.