Donderdag, 11 juni 2009

Zoals ze ons beloofd hadden, hebben we dus gisterenavond en vooral vannacht een hele zone regenbuien over ons heengekregen met herstachtige rukwinden. Met als resultaat dat we meer dan twintig liter neerslag per m2 konden opmeten in Wirtzfeld. Pas later vandaag zou het opklaren voordat het dan morgen en overmorgen beter en een heel warmer zal worden.

Ik heb gisterenmiddag wel nog van de gelegenheid gebruik gemaakt om het resterende hout bij het tuinhuisje in de houtschuur te leggen, bij het tuinhuisje lag immers niet alleen beuekenhout voor de open haard, maar ook nog kleingemaakt dennenhout dat eerder gebruikt wordt om het hout beter te kunnen aansteken. In de houtschuur heb ik twee opslagplaatsen: eentje voor kleine takjes en aanmaakhout, en eentje voor het beukenhout. Het beukenhout is nu (met de rest van de stock van het tuinhuisje) geslonken tot iets minder dan de helft van die opslagruimte. Ik denk dus dat ik daarmee voldoende heb voor de rest van dit jaar. Bij het tuinhuisje (daar past zo’n 4 festmeter) kan ik dus nieuw brandhout laten komen, dat dan daar nog tot volgend jaar kan liggen te drogen…

Ook heb ik nog een gedeelte van ons grasveld gemaaid, want met deze temperaturen en de regen begint het gras weer sneller te groeien. De rest zal voor Vrijdag of Zaterdag zijn.

En zo blijft een mens dus bezig

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 20.8 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +9.6°C, maximum +16.8°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: 8.8°C

Weerbericht voor vandaag:
Vanochtend is het overal zwaarbewolkt en regenachtig. Achter de storing wordt het wisselvallig met buien en kans op onweer. Later wordt het droger over het westen. De maxima schommelen tussen 14 en 19 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit westelijke richtingen. Rukwinden tot 60 km/u. Vanvond kunnen er nog enkele lokale buien vallen. Vannacht wordt het overal droog met brede opklaringen. Plaatselijk vorming van nevel. De minima liggen tussen 6 en 11 graden. Zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.