Maandag, 15 juni 2009

Bij ons in Wirtzfeld heeft het afgelopen week helemaal niet geregend… er waren gisterenavond wel donderslagen te horen ten noorden en ten zuiden van ons, maar de regenwolken hebben het hoog plateau waar wij ons bevinden netjes omzeild… We hebben gisteren dus goed kunnen profiteren van ons zonneterras en daar te liggen zonnebaden en te lezen.
Het was dus een heel rustige vaderdag…

Of we vandaag ook zo’n geluk hebben met het weer, valt echter te betwijfelen, de lucht is deze ochtend al tamelijk grijs en volgens de buienradar komt er in de loop van deze ochtend een regenbui pal over ons heen.

Weer eens pech met een van onze webcams: de webcam die op het oosten en op de pluviometer is gericht stuurt op het ogenblik alleen maar een zwart beeld, ik heb hem afgelopen nacht uitgeschakeld, maar toen ik hem deze ochtend opnieuw startte, was er toch geen verbetering. Dit keer is het geen fout in het script, maar is het inderdaad de camera zelf die de data niet korrekt omzet. Later vandaag nog maar eens bekijken (Update: ondertussen is de camera dus weer online… )

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +9.6°C, maximum geen meting mogelijk
Temperatuur aan de grond +8.2° C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag is het meestal zwaar bewolkt met regen in het binnenland. Plaatselijk veel regen en een donderslag over het zuiden van de Ardennen. Er ook zijn enkele zeldzame opklaringen aan zee en in het noordwesten. De maxima schommelen tussen 15 en 18 graden in de Hoge Ardennen en tussen 18 en 21 graden elders. De volgende nacht zal het eerst nog wat regen of vallen er enkele onweerachtige buien maar later komen er opklaringen vanaf de kuststreek. Het wordt frisser met minima rond 7 graden in de Ardennen en ongeveer 12 graden aan zee.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.