Dinsdag, 16 juni 2009

Behoorlijk wat regen gevallen gisteren: meer dan 15 liter per m2

Toch is Jochen erin geslaagd om tussen de buien een nieuw apparaat (Apple Airport met antenne..) te installeren in het tuinhuisje, waardoor onze WiFi internet aansluiting niet alleen in onze Wirtzfeld Valley vakantiewoning gebruikt kan worden, maar het nieuwe zonneterras nu ook als Internet HotSpot is ingericht.

Daardoor kunnen onze gasten dus ook bij mooi weer op het zonneterras de nieuwste informatie via hun laptop opvragen, of de vele iPhone mogelijkheden via de gratis Wifi optie benutten.

Jaja, we proberen aan alles te denken!

Want niet alleen vind je in ons appartement twee computers die op het internet zijn aangesloten: één in de slaapkamer tegen de muur en een tweede aan een werkdesk in de gang (overigens, met naar wens een Belgisch Azerty of een Nederlands Qwerty toetsenbord…), maar in het hele appartement is bovendien gratis WiFi (draadloos) internet aanwezig voor het geval dat je je eigen laptop meebrengt:

De iMac tegen de muur van de slaapkamer biedt immers niet alleen TV, DVD, iTunes, iPhoto, iSight, QuickTime, iMovie en Skype, maar ook normale internet toegang. En als je laptop géén WiFi heeft? Geen nood: we kunnen in de gang ook een normale Ethernetkabel connectie aanbieden.

En zo heeft onze vakantiewoning met die HotSpot op het terras opnieuw een extraatje dat je maar zelden elders aantreft!

Het weer in Wirtzfeld

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 15.3 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +8.8°C, maximum 15.8° C
Temperatuur aan de grond +7.6° C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag blijft het wisselvallig met droge perioden en enkele opklaringen maar ook stapelwolken soms vergezeld van buien. Een donderslag blijft mogelijk. In het westen van het land wordt het droger met meer zon. In de loop van de namiddag en vanavond wordt het geleidelijk overal beter. In geval van opklaringen stijgen de temperaturen tot 15 graden op de Ardense hoogvlakten en tot 20 graden in Vlaanderen. De wind waait uit west tot noordwest, eerst zwak tot matig in het binnenland en soms vrij krachtig aan zee met rukwinden tot 50 km/h.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.