Donderdag, 18 juni 2009

Gisteren is het de hele dag droog gebleven, en heb ik dus ook weer wat buiten kunnen werken: ik heb een nieuwe muggendeur uit aluminium profiel geïnstalleerd voor de buitendeur van het appartement. Hierdoor kan voor gasten die van het zonneterras gebruik maken, de buitendeur openblijven zonder dat eventuele muggen of vliegen binnenkomen.

De constructie wel nog niet helemaal klaar: een extra houten frame dat ik tegen de muur heb bevestigd moet nog eens afgemonteerd worden om te schilderen, waarna de aluminium deur er terug opgezet kan worden.

Reden voor het houten profiel: de struktuur van de muurpleister is erg ruw, dus daar kun je moeilijk de kleine schroefjes van het (kant en klaar gekochte) aluprofiel moeilijk op bevestigen. Ik heb dus met behulp van pannelatten een houten raamwerk tegen de muur bevestigd met dikke schroeven, en kan de scharniertjes van het alu profiel zodoende gemakkelijk met houtschroeven tegen dit lattenwerk bevestigen. Foto’s volgen later,

Maar vandaag zal dit niet lukken, Jochen en ik gaan vandaag naar Technopolis in Mechelen, waar deze namiddag en avond een seminarie voor DNS.BE agenten gehouden wordt en aansluitend nog een feestje ter viering van 10 jaar DNS.BE plaats zal vinden.

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +10.1°C, maximum 21.8° C
Temperatuur aan de grond +8.8° C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag blijft het overwegend droog met opklaringen en wolkenvelden. In het zuidoosten kan vanochtend nog wat lichte regen vallen, en blijft het meestal bewolkt.

De maxima liggen tussen 17 en 22 graden. De wind waait zwak tot matig uit het westen, aan zee meestal matig uit west tot zuidwest.

Volgende nacht wordt het gedeeltelijk bewolkt tot soms zwaarbewolkt met enkele buien. Minima tussen 8 en 13 graden. De wind waait zwak of matig, aan zee matig tot vrij krachtig, uit westelijke richtingen.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.