Vrijdag, 19 Juni 2009

Was niet gemakkelijk vanochtend om uit bed te komen… gisterenmiddag inplaats van de geschatte 1.5 uur bijna 2.5 uur onderweg geweest naar het jaarlijks semniarie van DNS.BE, de vereniging van agenten die voor het beheer van de belgische.BE domainnamen in de internet wereld aktief tekenen.

Vanaf Sterrebeek was het aanschuiven in een file die tot over de brug van Vilvoorde reikte, dus toen wij eindelijk aan Zaventem voorbij waren en rechts afsloegen naar Mechelen was het leed na een uur filerijden eindelijk geleden. Gelukkig moest Jochen rijden, ik zou het echt op mijn zenuwen gekregen hebben, en ook hij is in dergelijke situaties blij met een automaat.

Vanwege het 10 jarig bestaan van de DNS.BE had men dit keer als meetingpunt het Technopolis in Mechelen uitgekozen. Een soort vlaams Evoluon. Een soort doe-museum, dus interaktief omgaan met getentoonstelde voorwerpen om de natuurkundige wetten te bekijken. Maar minder interessant voor volwassenene en vooral gericht op kinderen van de lagere en middelbare school. Ook waren er regelmatig dingen die niet funktioneerden, wat toch wel een beetje tegenviel.

Wat me wel erg beviel was de SegWay, dat tweewielige apparaatje waarmee je je (elektrisch) kunt voortbewegen zonder om te vallen. Heb altijd gedacht dat het erg moeilijk was om daar mee te rijden, maar na een halve minuut inleiding kon ik al mijn eigen rondjes draaien. Maakte mijn dag goed!

Na de diverse lezingen, rondleiding, lezingen en “walking dinner” was er dan ook nog een presentatie van een komiek die diverse mensen wist te imiteren. jammer genoeg was de geluidstechniek niet te best, waardoor zijn performance door mij toch iets minder gewaardeerd kon worden omdat hij soms veel te hard stond te bulderen.

Nou ja, de terugrit duurde dan inderdaad maar iets meer dan anderhalf uur, en stijf van de spierpijn van het lange staan (geen zitplaatsen voorzien) plus de vermoeiende autorit, hebben me eens te meer duidelijk gemaakt dat we niet meer de jongste zijn.

Vandaag zullen we dus maar langzaam opstarten… ik wil wel als het weer het toelaat vandaag nog snel het raamwerk van de nieuwe muggendeur afmonteren en schilderen zodat die vanavond weer terug gemonteerd kan worden.

En zo blijf je dus bezig…

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +9.6.1°C, maximum 21.0° C

Weerbericht voor vandaag:
Vanochtend is het bewolkt met een zwakke regenzone die wegtrekt naar het oosten. Daarna krijgen we vanaf het westen afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Vooral in het noorden kan nog een buitje vallen.

De maxima variëren van 16 tot 20 graden. De wind waait matig uit het westen, aan zee matig tot soms vrij krachtig uit west tot noordwest.

Vannacht is het gedeeltelijk bewolkt tot bewolkt en op de meeste plaatsen blijft het droog. Minima tussen 6 graden op de Ardense Hoogten en 12 graden aan de kust. De wind waait zwak tot matig uit westelijke richtingen.

Geplaatst in Lente 2009.

Eén reactie

  1. Er zal vandaag wel wat zon zijn, dus maak gebruik van je zonneterras, laat je daar maar eens goed verwennen, en….. vergeet het gluurglas niet af te sluiten (haha) Daarna zal alle stijfheid wel verdwenen zijn uit je (niet meer van de jongste) knoken en spieren.

    Geniet er van

    Bedankt voor de goede raad. Dat met dat gluurglas… dan ben jij diegene die elke twee minuten een reload maakt van de camera? haha… Prettig weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.