Dinsdag, 23 juni 2009

Gisteren is het inderdaad droog gebleven, maar de temperaturen gingen nog niet vooruit. Daar zal vanaf vandaag verandering in komen. De meeste examens zijn achter de rug, en nu is het bang afwachten en hopen op goede resultaten bij het jong volk voordat ze naar de diverse festivals trekken die de komende dagen/weken beginnen.

Vanuit Wirtzfeld valt niet veel te berichten, behalve dat we steeds meer geconfronteerd worden met de gevolgen van een slechte administratieve verwerking van de adreswijzigingen, ontstaan door de nieuwe straatnamen in Wirtzfeld.

GPS systemen die niet aangepast zijn, een ambulance die midden in het dorp stond en niet wist waar ie moest zijn omdat de gemeente overal aan de hoeken van diverse straten met dezelfde naam (!) nog geen nummerschildjes heeft geplaatst (citaat: “…we wachten op de palen, die zijn in bestelling…”), online bestelformulieren die de nieuwe namen niet kunnen opnemen (in verband met een komma in “Wirtzfeld, zur Holzwarche”… bijvoorbeeld), en weigering van creditcard gegevens omdat de leveradressen niet overeenkomen met de adressen die aan de kaarten zijn gekoppeld.
Jawadde! Dank u wel, gemeentebestuur!

Zo blijft het leven spannend…
nou ja!

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +6.8°C, maximum 15.0° C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +5.0°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag blijft het opnieuw droog. Deze voormiddag is het in vele streken zonnig maar over de oostelijke landshelft trekken er lokaal ook enkele lage wolken voorbij. In de namiddag wisselen zon en wolken elkaar overal af. Aan zee blijft het de hele dag overwegend zonnig.

De maxima gaan in stijgende lijn en liggen tussen 19 en plaatselijk 24 graden. De noordoostelijke wind waait matig en aan zee vrij krachtig met rukwinden tot 40 km/u.

Volgende nacht wordt het helder tot lichtbewolkt. De minima situeren zich tussen 9 en 12 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.