Woensdag, 24 juni 2009

Heerlijk weer, stralende zon, en de temperaturen stijgen nu merkbaar!

Boven de weide achter ons huis cirkelen dagelijks 2à 3 rode wouwen (op zijn Duits: Rotmilan, zie ook Wikipedia), vrij grote roofvogels die van bij ons tot aan het meer van Bütgenbach hun revier hebben, en het is fantastisch te zien hoe ze zich met amper enkele vleugelslagen laten zweven op de thermiek boven de velden.

Jaja, onze streek is niet alleen mooi in de winter…

Wat er gisteren ook boven ons vloog zijn enkele straaljagers van de belgische luchtmacht die oefenaanvallen verrichten op het schietterein van Elsenborn.

Gelukkig gebeurt dat slechts effektief een tiental dagen per jaar dat ze hier oefenen (elke streek van Belgie komt aan de beurt), en tijdens de weekends en tijdens de vakantiemaanden Juli en Augustus is er hier sowieso vliegverbod…

We gaan dus terug van de stilte genieten!

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +10.5°C, maximum 19.0° C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +8.5°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag wordt het zomers warm en zonnig met enkele wolken. Aan zee blijft het koeler. De maxima variëren van 20 graden aan zee, 21 graden op de Hoge Venen en tot plaatselijk 26 graden elders in het land.

In het binnenland waait een matige oost tot noordoostenwind. Aan zee waait die soms vrij krachtig uit het noordoosten met pieken tot 50 km/u.

Vanavond en vannacht is het lichtbewolkt met temperaturen van 10 graden in de Hoge Venen tot 15 graden in het westen. De wind waait meestal matig uit het oosten tot noordoosten en aan zee soms vrij krachtig.

Geplaatst in Lente 2009.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.