Zaterdag, 27 juni 2009

Storm en onweder waarschuwingen over het hele land, maar hoe plaatselijk dat allemaal wel niet is bleek gisterenmiddag bij ons hier in Wirtzfeld…

één plensbui van amper 3 minuten bij ons (0,6 liter/m2) terwijl het in Büllingen (2 km verder zuidelijk) en Elsenborn (5 km verder westelijk) heftige, zelfs stortvloedachtige regenbuien over zich heen kreeg.

We zullen ons dus maar niet te druk maken over de weersvoorspellingen zoals die vandaag klinken, het is en blijft lekker warm, maar er kan hier en daar een (sterk) onweder opduiken.

Vanochtend hebben we wel hier in Wirtzfeld een beetje nevel; maar de regenbuien van vanochtend manifesteren zich meer westelijk over Mons en Charleroi en
Frankrijk.

Ga er in iedereen geval van genieten en misschien een BBQ op het terrasje ?

Prettig weekend!

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.6 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +10.6°C, maximum 23.4° C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +9.8°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag wordt het drukkend warm en in de loop van de dag gaan zich verschillende onweershaarden ontwikkelen.

Er kunnen vrij stevige onweersbuien vallen, vooral in het centrum en het oosten van het land. Plaatselijk valt er niet alleen hevige regen maar er is ook kans op hagel en hevige windstoten.

In de kuststreek en het westen van het land is de kans op regenbuien veel kleiner. Er worden temperaturen verwacht rond 20 graden aan zee en in de hoge Ardennen en van 23 tot 25 graden in de andere streken.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.