Maandag, 29 juni 2009

Gisteren is het bij ons helemaal droog gebleven, waaruit maar eens te meer blijkt hoe plaatselijk de voorspelde onweersbuien kunnen zijn.

Deze week gaan we kunnen genieten van hogere temperaturen en, hoe kan het anders, af en toe een plaatselijke onweersbui.

Heb het weekend goed benut door nog een vliegengaasdeur te plaatsen, dit keer voor de terrasdeur van de keuken/eetkamer, zodat ook daar de hele dag de deur kan openstaan met dit mooie zomerweer.

Jochen begint al druk voorbereidingen te treffen met zijn tenten/tentjes voor het festival van Werchter… zoals elk jaar gaat hij met enkele vrienden daar tijdens het hele festival kamperen op één van de festival campings…

En vandaag verwelkomen we nieuwe vakantiegasten uit West-Vlaanderen in onze Wirtzfeld Valley vakantiewoning.
Zij zullen een hele week in onze mooie streek vertoeven en eerder de stilte opzoeken dan de drukte van dergelijke festivals….

Iedereen een prettige week toegewenst…

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +12.4°C, maximum 21.4° C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +11.8°C

Weerbericht voor vandaag:
Vanochtend is het eerst nog nevelig of plaatselijk zelfs mistig. In de loop van de voormiddag trekt de nevel en mist langzaam op en krijgen we mooi en warm weer. In de namiddag kunnen er in het zuidoosten van het land enkele lokale onweerachtige buien onstaan.

De maxima schommelen tussen 22 en 28 graden. Er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind.

Na enkele laatste buien in het zuidoosten van het land wordt het vannacht overal droog met brede opklaringen. Op vele plaatsen vormt er zich opnieuw nevel. De minima liggen tussen 11 en 15 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.