Donderdag, 2 juli 2009

Vandaag blijft het in heel Belgie opnieuw de hele dag mooi weer. Hier in Wirtzfeld is het deze ochtend al 19°C.

Goed weer is goed nieuws voor de festival gangers: Jochen is deze ochtend zwaar bepakt met een aantal vrienden/vriendinnen afgezakt naar Werchter, waar dit weekend Rock Werchter gehouden wordt.

En de operatie van mijn oudste zus is goed verlopen.

En ook gisteren zijn de voorspelde onweders aan de Duits/Luxemburgse grens niet tot bij ons gekomen, het was dus opnieuw de hele dag genieten van zon en temperaturen rond 25° C, wat een stuk aangenamer was als in centraal Belgie waar de temperaturen zelfs boven de 30° C uitkwamen.

En bij ons is het vrij zelden dat we zo laat in de avond buiten kunnen zitten, maar dat lukte dus gisteren best aardig…

Gisteren werden de statistieken van de maand Juni 2009 gepubliceerd met ca 65 liter regen per m2 in Ukkel. Bij ons waren dat er dus dit jaar 108 liter… En dat was hier net zoveel als in de winter maand februari…

Ongelooflijk wat hier in Belgie gebeurt: een tabakswinkel aan de kust krijgt 55.000 Euro boete omdat hij een paar aanstekers gratis weggeeft aan een klant die 12 sloffen sigaretten koopt.
Reklame voor tabaksartikelen, en dat is verboden, zegt de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid….
De winkelier zegt, niet te zullen betalen; het zou zijn faillisement betekenen. Wordt dus vervolgd…

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +13.8°C, maximum 25.2° C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +12.4°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag is het zonnig maar later komen er stapelwolken waaruit zeer lokaal een regen- of onweersbui kan ontstaan, behalve aan zee. De maxima variëren van 24 tot 31 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost.

Vanavond en vannacht is er eerst nog kans op een plaatselijke regen- of onweersbui. Daarna wordt het droog met brede opklaringen en kans op nevel of plaatselijke mist.

In het uiterste westen is er al kans op onweer in de loop van de nacht. De minima schommelen tussen 15 en 20 graden, bij een zwakke wind.

Geplaatst in Zomer 2009.

Eén reactie

 1. Ja dat zijn van die “oprispingen” die alleen in BE kunt verwachten. De grappen uit het Noorden zullen weer niet mals zijn.
  Nog zo één. Beroepshalve diende ik gisteren kontakt op te nemen met FOD Financiën aan de Italiëlei te Antwerpen. Ben wel gewoon van te moeten wachten aan de telefoon, maar gisteren was het het “moment suprème”.
  Er werd niet afgenomen, en zoals dat bij de FOD’s wel meer gebeurt, wordt na enkele minuten wachten door de één of andere toch de hoorn gelicht om dan gewoon terug in te haken.
  Gisteren avond op het regionaal nieuws konden we dan vernemen dat de “diensten” aldaar voor zichzelf en de “burger” een muziek evennement organiseerden (volgens sommigen spijtig dat er ook geen ((geest))rijke drank geschonken werd) wegens het feit dat er vanaf nu geen handmatige personenbelasting aangiften meer mogen ingeleverd worden op de kantoren. Men dient ze voldoende gefrankeerd, buitenmaats dus dubbel tarief, te verzenden naar een verzamelpunt ergens ten landen.
  Veel volk was er niet te bespeuren,dus ………de meesten gewoon naar huis of ergens een terraske of een EDPSke gaan doen…..
  Als je je aangifte elektronisch indient, dan mag je nog wat wachten, want TAX on WEB overbelast , lees werkt niet naar behoren, wat zou men anders uitstel velenen als het toch zo’n succes is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.