Vrijdag, 3 juli 2009

Gisteren de tot nog toe warmste dag van het jaar in Wirtzfeld opgemeten, met een temperatuur die opliep tot 27,2° C onder thermometerhut.

Een dag dus waarbij je beter niet teveel deed. Opnieuw hebben we meermaals zuidwaarts in de verte (richting Luxemburg) een donderwolk zien hangen, maar die is dus niet tot bij ons gekomen. En vanuit het oosten, richting Duitsland, kwam af en toe een verkoelend briesje, teken dat er ook daar plaatselijk een bui is neergegaan.

Vandaag wordt het waarschijnlijk net zo warm als gisteren, maar men voorspelt dus een regenzone die van West naar Oost over het land zal trekken. Onduidelijk is daarbij hoe lang het zal duren voordat die regenzone tot bij ons in Hoog Belgie zal aankomen.

Alvast iedereen een goed weekend gewenst!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +13.8°C, maximum 27.2° C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +12.4°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag trekken regen- en onweersbuien van west naar oost. In de voormiddag zijn er nog vaak opklaringen in het oosten. In de namiddag wordt het in het westen droger met opklaringen.

De maxima schommelen tussen 21 graden in het uiterste westen en 29 of 30 graden in de Kempen. De wind waait zwak veranderlijk en wordt later westelijk.

Vanavond en vannacht wordt het overal droog met brede opklaringen. De minima situeren zich tussen 11 en 16 graden. Er waait een zwakke of matige westenwind, aan zee matig tot vrij krachtig uit zuidwest tot west.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.