Zaterdag, 4 juli 2009

Jongens wat een weertje… in de rest van Belgie heeft men gisteren schijnbaar opnieuw zitten te puffen en te hijgen van de warmte. Maar in Wirtzfeld was het gisteren aangenaam bij zo’n 26 graden, en doordat er in de loop van de middag een beetje regen is gevallen (2,9 liter) bleef de temperatuur draaglijk. Ik heb zelfs gisterenavond nog een stuk van ons gras kunnen maaien, de rest volgt vanmiddag.

Veel meer regen is er net bij ons over de grens gevallen. In Mützenich bij Monschau bijv. meer dan twee keer zo veel als bij ons, maar in bepaalde delen van Duitsland en vooral in Nederland is er plaatselijk 115 (geen schriffout!) liter per vierkante meter gevallen en heeft men plaatselijk dus met heftige wateroverlast te kampen gehad.

Update 9.20 uur: ik krijg net te horen van Karel Holvoet (KMI) dat in Mürringen (hemelsbreed 2 km van ons verwijderd) tijdens het onweer van gisteren 24.8 liter regen is gevallen, dus 10 x zo veel als bij ons!

Zo gezien kunnen we dus over dat beetje regen bij ons niet klagen, temeer omdat we vandaag alweer met een droge en zonnige dag mogen rekenen. Zomerfestijn gaat dus verder.

Prettig weekend iedereen!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 2.9 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +9.6°C, maximum 26.2° C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +10.4°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag blijft het droog met een afwisseling van soms brede opklaringen en vooral na de middag ook wolken.

De maxima schommelen in de kuststreek tussen 20 en 22 graden, en elders tussen 22 en 27 graden. Er waait meestal een zwakke wind uit westelijke tot noordwestelijke of veranderlijke richtingen.

Ook volgende nacht blijft het droog met later hier en daar wat nevel. Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar nog steeds af. De minima schommelen tussen 11 en 16 graden. Het is vrijwel windstil.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.