Zondag, 5 juli 2009

Gisteren nog maar eens van een perfekte zomerdag kunnen genieten in Wirtzfeld… niet te hoge temperaturen, veel zon met enkele stapelwolken en een licht briesje.

Heb de rest van het grasveld kunnen maaien, een wintervooraad brandhout voor de open haard besteld (nu de weide achter het huis gemaaid is kan de trekker achterom tot aan de houtopslag schuur rijden) en voor de rest een beetje gerelaxed op het terras en een boek gelezen… gecombineerd met een beetje passieve sport door af en toe een oog te werpen op de TV waar de eerste dag van de Tour de France integraal werd uitgezonden…

Passief, want ik heb problemen met mijn rug waardoor ik mij niet zo kan bewegen als ik graag zou willen.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +10.2°C, maximum 23.4° C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +8.8°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. In de loop van de dag worden er enkele buien gevormd met kans op onweer.

Het wordt nog behoorlijk warm met maxima van 21 graden aan de kust tot 27 graden in de Kempen. Eerst is de wind zwak veranderlijk, later wordt hij matig en westelijk.

Later vanavond en tijdelijk volgende nacht is het eerst over de oostelijke helft van het land nog buiig met onweer. Daarna wordt het dan gedeeltelijk bewolkt met plaatselijk vorming van nevel of mist. De minima schommelen tussen 10 en 15 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert,

  Hoop dat alles goed is met Jochen en vrienden en natuurlijk ook de mensen die het betrof, ik las namelijk onderstaand bericht:

  Tijdens een windhoos gisteravond op het festival Rock Werchter zijn een aantal mensen lichtgewond geraakt. Tijdens de gang naar een van de tenten, slingerde de windhoos enkele vloerplanken door de lucht. Een aantal festivalgangers werd door deze planken en ander rondvliegend puin geraakt.
  Het ging om een relatief ongevaarlijke wervelwind boven de sterk verhitte zandgronden. De meeste slachtoffers hadden enkele schaafwonden, maar één man zou er ernstiger aan toe zijn. Hij zou in de loop van de dag terug kunnen gaan feesten, wordt verwacht.
  Groeten Han

  Bedankt voor je berichtje Han, maar via FaceBook messages heb ik van Jochen gisterenavond nog twee berichtjes kunnen lezen over welke groepen hij beluisterde (Nick Cave and The Bad Music en daarna Kings of Leon), dus ik denk dat alles ok is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.