Maandag, 6 juli 2009

Gisterennamiddag is er bij ons slechts een beetje regen gevallen… meer dan een paar druppels waren het niet, maar later op de avond is er dan toch nog wat bijgevallen zodat we uiteindelijk op 4.2 liter regen per m2 in de afgelopen 24 uur zijn uitgekomen. Ook de rest van Belgie kreeg zijn portie, en zelfs Rock Werchter moest een stortbad nemen op de laatste dag.

En opnieuw waren er plaatselijk grote verschillenl… zo woedde er in Schönberg (ca 20 km van bij ons) een zwaar onweder waarbij een hond door de bliksem werd getroffen, in Hellenthal (ca 20 km) werd een kleine tornado gezien, en een stuk verder in Euskirchen (40 km) in de Duitse Eifel was er zware wateroverlast door heftige onweders…

Gisteren een spannende 2de rit van de Tour de France kunnen meebeleven op TV. Cavendish won de bloedstollende sprint, en Cancellara blijft leider.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 4.2 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +12.2°C, maximum 23.6° C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +12.8°C

Weerbericht voor vandaag:
Deze ochtend hangt er hier en daar nevel. Het wordt gedeeltelijk tot af en toe zwaarbewolkt en er komen perioden met buien. Een plaatselijk onweer is niet uitgesloten. Vlak aan zee blijft het waarschijnlijk droger.

Maxima van 20 graden aan zee en 24 graden in de Kempen.

Deze avond kunnen er nog enkele buien vallen. ’s Nachts wordt het droger in het binnenland en komen er meer opklaringen. Een storing boven de Noordzee kan echter nog plaatselijke zorgen voor buien en onweer in de kuststreek en het noordwesten. Minima tussen 9 en 15 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.