Dinsdag, 7 juli 2009

Ik ga nog altijd een beetje gekromd onder spierpijn in de rug, (waarschijnlijk vertild in het weekend?) en het is te hopen dat dat vandaag betert, want ik moet nog naar enkele zakelijke besprekingen rijden.

We kregen ondertussen ook al een gastboek referentie van onze vakantiegasten die afgelopen week bij ons in de Wirtzfeld Valley vakantiewoning vertoefden en die natuurlijk ook nog eens extra geluk haden met het weer…

Hallo Hubert,
Onmiddellijk de volle laag (werk) na een meer dan deugddoende rust in een heerlijk verblijfsoord! Nogmaals bedankt voor de enorme gastvriendelijkheid. Een betere verblijfplaats konden wij ons moeilijker voorstellen. Prima voorzieningen met alles er op en er aan en een zeer goede service. En bovendien niet te vergeten de leuke vertellingen en ervaringen van de gastheer! De meteorologie, geschiedenis en de politiek van Wirtzfeld en het Duitstalig gebied in de Hoge Venen werden ons op een prima wijze voorgesteld. We houden dit alles in gedachte en kunnen ten allen tijde terugblikken op een zeer geslaagde vakantie! Zeker nog eens over te doen! Mvg,
Joris & Jenny, Ardooie. Juni/Juli 2009

Gsiteren zijn nieuwe gasten, dit keer uit Nederland in onze vakantiewoning aangekomen, en zij zullen vanuit Wirtzfeld de hele Oostkantons en de Duitse Eifel in de komende 2 weken gaan verkennen.

Gisteren een spannende 3de rit van de Tour de France kunnen meebeleven op TV. Cavendish won de opnieuw de sprint, en Cancellara blijft leider.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 2.3 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +10.4°C, maximum 20.0° C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +8.0°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag wordt het wisselend tot vaak zwaarbewolkt en vrij winderig. Deze ochtend zijn er nog tijdelijk opklaringen in het centrum. In de kuststreek en weldra ook hier en daar in het binnenland verwachten we buien. Na de middag wordt de buienkans algemeen en groeit de kans op onweer.

Maxima tussen 17 en 21 graden.

Deze avond en nacht blijft het overwegend zwaarbewolkt. Het wordt tijdelijk droger maar later tijdens de nacht neemt de kans op regen en buien opnieuw toe. Nevel en lage wolken kunnen plaatselijk het zicht beperken. Minima van 11 tot 16 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

2 reacties

 1. Dag Hubert
  Dagelijks lees ik je blog. Ik had niet anders verwacht dat jij ook uitstekend op de hoogte zou zijn van de geschiedenis van de Oostkantons. Een bijzonder goed (Nederlandstalig) boek is ‘De laatste Belgen – Een geschiedenis van de Oostkantons’ door Selm Wenselaers. Het verscheen in de herfst 2008 bij de uitgeverij Manteau/Meulenhoff. Echt een aaanrader!
  Beste groeten
  Rudy Spillemaeckers

 2. Hallo
  Hoe gebeurt de opmeting van de temperaturen? Is het van middernacht tot middernacht of voor de maximumtemperaturen van 8h tot 20h en voor de minimumtemperatuur van 20h tot 8h?
  mvg

  Elke ochtend rond 08.00 uur worden de opmetingen gedaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.