Vrijdag, 17 juli 2009

Erg warm was het gisteren en het is tot laat in de avond ook warm gebleven in Wirtzfeld. Van het beloofde onweer of storm die over Belgie zou heentrekken, hebben we niet veel gemerkt, want rond half zes deze ochtend was het nog droog en kon ik deze zonsopgang fotograferen….

zonop1707

Pas rond kwart over zes is het dan beginnen te regen bij ons en viel er in anderhalf uur tijd ongeveer 4 liter water, dus ook niet bijzonder veel.

Gisterenmiddag heb ik een paar heggestruiken die kapot waren, met de hand afgezaagd, en in de brandende zon was dat best een inspanning die het zweet over mijn rug deed lopen.

wirtzfeld_20090716_4308

Heeft zich echter bij mij niet vertaald in veel gewichtsvermindering…

wirtzfeld_20090716_4315

De takken van de heg heb ik direkt ter plaatse kleingemalen zodat het als bodembedekker gebruikt kan worden tussen de bomen van de tuin.

Gisterenmiddag is ook nog een gespecialiseerde firma uit Duitsland een verdonkeringsrollo komen installeren in de slaapkamer van onze vakantie woning, zodat men daar naar wens de opgaande zon kompleet kan buitensluiten. Daarover meer als onze momentele gasten zijn vertrokken.

12de Tourdag: Sörensen wint de 12 etappe in deze Tour. Nocentini behoudt de gele leiderstrui.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 4.4 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +15.0°C, maximum 24.4° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +12.2°C.

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag regent of onweert het nog in het centrum en oosten. Uit het westen wordt het geleidelijk droger met wolken en opklaringen. Toch blijft een lokale bui mogelijk.

De maxima schommelen tussen 17 graden in de hoge Ardennen en 23 in de Kempen. Er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee soms soms krachtige wind uit zuidwest, met stoten tot 70 km/u.

Vanavond en vannacht blijft het wisselend tot zwaarbewolkt met soms regen of buien uit het westen. De minima liggen rond 14 graden. Het blijft winderig met stoten aan zee tot 80 km/u.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.