Vrijdag, 31 juli 2009

Gisteren is er regelmatig een bredere opklaring geweest, maar toch waren de wolken in de meerderheid en een frisse wind maakte het vooral ’s morgens iets minder aangenaam om buiten te vertoeven. Ook bleven de temperaturen een stuk lager, maar het is wel praktisch de hele dag droog gebleven.

Dit weekend viert de vliegclub Feuervogel in Büllingen zijn 30-jarig bestaan, en zal gedurende het komend weekend diverse presentaties en rondvluchten met een Antonov organiseren.

Toegang is gratis, behalve voor het vliegerball zaterdag avond…

En Jochen is gisterenochtend heelhuids uit Mallorca teruggekomen, maar vertrekt dit weekend nog even naar een concert met U2 in Duitsland…

Ondertussen begint het gras hier behoorlijk lang te worden; maar gisteren was ik nog niet fit genoeg om er ook maar over na te denken dat het weer gemaaid moet worden… Ook vandaag zal ik mij nog wat rustig houden en er alleen over nadenken, en ondertussen een goed boek lezen…

Iedereen een prettig weekend of een leuke vakantie!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.1 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +5.4°C, maximum 18.8° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +4.2°C.

Weerbericht voor vandaag:
Rustig, droog en meestal zonnig weer met evenwel regelmatig hoge en middelhoge wolkenvelden.

Maxima van 18 tot 20 graden in de Ardennen of aan zee en van 21 tot plaatselijk 24 graden elders. Er is weinig wind maar aan zee steekt er later een matige zeebries op.

Deze avond en nacht is het droog met brede opklaringen en vooral over het westen nog enkele wolkenvelden. Plaatselijk is er kans op vorming van nevel of een mistbank.

Minima van 7 graden in de Hoge Venen tot 13 of 14 graden aan zee.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.