Maandag, 3 augustus 2009

Gisteren is het de hele dag een grijze dag gebleven… jammer voor de bezoekers van het vliegfeest in Büllingen, want ik heb gisteren middag bijna geen enkel vliegtuigje in de lucht gezien vanwege de motregen… alleen af en toe enkele kleine modelvliegtuigjes gehoord… Een heel verschil met Zaterdag toen er dus echt de hele dag demonstraties en rondvluchten geweest zijn.

Maar vanaf vandaag zou de zomer terugkeren en volgens de laatste voorspellingen zou het deze week een warme, zelfs hete week kunnen worden met temperaturen in het binnenland die zelfs tot 30° C zouden opklimmen….

Ik ben benieuwd…

Vandaag ook een wat minder prettige afspraak… de jaarlijkse controlebeurt bij de tandarts…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 2.5 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +11.2°C, maximum 16.8° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +12.4°C.

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag blijft het op de meeste plaatsen droog. Deze ochtend zijn er eerst tijdelijk nevel en lage wolken in het oosten. Elders zijn er brede op- klaringen met soms hoge wolkensluiers. Later op de dag vormen er zich in het binnenland stapelwolken die plaatselijk kunnen uitgroeien tot een bui.

De maxima schommelen tussen 17 en 23 graden. Er waait een zwakke wind uit zuidwestelijke en later veranderlijke richtingen.

Vanavond en vannacht blijft het droog en rustig met geleidelijk weinig of geen bewolking. De minima liggen tussen 8 en 15 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

Eén reactie

  1. Hallo Hubert,
    Het lukt niet altijd om een berichtje achter te laten, daarom dus nog eens geprobeerd!
    Dat bezoek aan de tandarts is een noodzakelijk kwaad, ik zie er ook jaarlijks tegenop, maar het kan veel ergernis voor later voorkomen. Donderdag 06/08 komen wij dus nog eens met de vrienden naar Rocherath voor onze jaarlijkse fietstocht. Deze keer wordt het de =5 seenroute=. Vanuit Rocherath rijden wij langs de meren van: BÜTGENBACH-ROBERTVILLE-GILEPPE-EUPEN-ROETGEN en als toetje komen we langs de OBERSEE in Einruhr terug langs HIRSCHROTT en ROTHE KREUZ naar Rocherath. s’Avonds komen wij dan bij Drosson langs voor het avondeten. Het weer zal zeker beter zijn dan gisteren, ik had voormiddag 77 km gefietst en druipnat thuis gekomen, wel de prijs van de strijdlustigste gewonnen!

    Beste groeten, ook aan Brigitte,
    Fons en Christiane, Landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.