Donderdag, 6 augustus 2009

Vandaag zal het misschien de warmste dag van het jaar worden… gisteren viel in ieder geval nog goed mee, we haalden 25.5 ° C, maar dat was natuurlijk onder thermometerhut.
In de felle zon op het terras was het gisteren bij ons 43.2° C…

43-2

Brigitte gaat vandaag met een paar vriendinnen de gastrotour doen hier in de omgeving… van het ene restaurant naar het andere wandelend, eten ze drie verschillende schotels op drie verschillende plaatsen. Degenen die slecht ter been zijn zullen de afstanden met de auto overbruggen… ’t Zal beslist een gezellige dag worden!

Het is overigens vandaag op de dag af precies 36 jaar geleden dat ik Brigitte heb leren kennen… zij begon toen in Aken te werken als directie secretaresse in het bedrijf waar ik indertijd als touringcar chauffeur werkte…
Jongens, wat vliegt de tijd!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +9.4°C, maximum 25,5° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +8.0°C.

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag wordt het zonnig en erg warm. Af en toe trekken er enkele hoge wolkensluiers over.

De maxima schommelen rond 26 graden op de Ardense hoogten, rond 29 graden aan de kust en stijgen plaatselijk tot 32 graden in de Kempen. Er staat een zwakke tot soms matige wind uit oost tot zuidoost. Aan zee steekt na de middag een matige zeebries op uit noordoost.

Vannacht blijft het meestal droog en warm. Tegen de ochtend neemt in het westen van het land de kans op een bui toe. Elders blijft het droog. De minima liggen tussen 16 en 20 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.