Vrijdag, 7 augustus 2009

Prima weertje gisteren, en na een intensieve kantoorochtend ben ik ’s middags met mijn cabrio naar de Technissche Inspectie in Bovigny gereden, want de jaarlijkse controle was weer nodig. Geluk is met de dommen… niemand voor mij in de rij, dus snel erin en er weer uit, en geen reklamaties, dus we kunnen weer een jaartje verder met de cabriolet, die ondertussen al 9 jaar oud is…

tuv

Brigitte heeft een gezellige dag achter de rug (zie gisteren), en ik heb van het prima weertje extra genoten omdat het warm genoeg was om met open dak te rijden. Heb van de gelegenheid geprofiteerd om nog eens naar bouwmarkt in Schleiden te rijden om een paar kleinigheden te kopen, wat dus betekende dat ik door een van de mooiste stukjes van het natuurpark moet rijden om tot daar te geraken…

Bij ons is het opnieuw niet superheet geworden, de maximum temperatuur was in Wirtzfeld best te verdragen, en ook onze vakantie gasten die een lange wandeling gemaakt hebben waren vrij content dat het hier toch een beetje koeler is dan in bijv. Antwerpen.

Laten we er maar van genieten zolang we kunnen!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +10.2°C, maximum 25,4° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +9.4°C.

Vandaag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt in het westen met kans op enkele buien, die mogelijk onweerachtig kunnen worden, maar vaak is het er droog. In het oosten is het eerst nog zonnig en pas later op de dag ontwik- kelen er zich regen- of onweersbuien.

De maxima schommelen tussen 21 graden aan zee en nog 30 graden in de Kempen. De wind wordt geleidelijk overal matig uit noordwest.

Vannacht wordt het geleidelijk overal zwaarbewolkt met hier en daar nog enkele buien, in het oosten lokaal nog met onweer. In het westen en later ook in het centrum blijft het meestal droog

Geplaatst in Zomer 2009.

2 reacties

 1. Hubert,
  wij zijn gisteren een stukje gaan fietsen … de Ravel … verdorie op sommige plaatsen gaf mijn fietskilometerteller 37° aan. Dus eigenlijk veel te warm om te fietsen.
  Je hebt het geluk dat een gedeelte toch onder de bomen kan … en er is de Tunnel naar Bleialf … een flinke afkoeling geeft … zelfs fris dan natuurlijk …
  Vandaag blijkt er een beetje meer wind te zijn dan gisteren.
  De groetjes nog
  Marlies en Ron

 2. Hallo Marlies en Ron,
  Wij zijn gisteren ook gaan fietsen, 120 km, 1500 hoogtemeter en een gemiddelde van 23,5 km per uur.Wij deden de 5 merenroute. Max hartslag gedurende rit was 154 en gemiddelde 123. Zo, dat was een raport zoals van een profi!
  Groetjes uit Landen,
  Fons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.