Dinsdag, 11 augustus 2008

Ondanks de voorspellingen hebben we het het afgelopen weekend ook in de Oostkantons kompleet droog kunnen houden en kunnen genieten van aangenaam zomerweer met regelmatig brede opklaringen en zonneschijn.

Brigitte en ik zijn afgelopen zaterdag naar een relax hotel in onze streek getrokken en hebben zaterdag, zondag en maandag ochtend ons daar lekker laten verwennen met massages, zwemmen, zonnebaden, wandelen en vooral goed eten en drinken. Afgelopen zondag waren we namelijk 35 jaar getrouwd, en die dag hebben we dus een speciaal tintje gegeven. En dit keer dus zonder wachttijden op een vliegveld, en zonder file te moeten rijden op de autowegen. We hebben immers alles voor een ontspannen weekendje in onze eigen mooie Oostkantons!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.9 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +14.0°C, maximum 21.8° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +14.0°C.

Vandaag is het eerst overal zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen. In de loop van de voormiddag wordt het opnieuw droog aan zee en over het westen met stilaan opklaringen. In de namiddag breiden deze opklaringen zich langzaam verder uit naar de rest van het land en wordt het ook daar geleidelijk droog.

De maxima schommelen tussen 19 en 24 graden in het centrum. De matige westenwind ruimt naar noordwest.

Volgende nacht blijft het vrijwel droog met brede opklaringen en soms wolken. Geleidelijk wordt het nevelig of lokaal mistig. Minima van 10 tot 16 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.