Woensdag, 12 augustus 2009

Gisteren is het bij ons tot in de latere namiddag erg bewolkt gebleven, met af en toe een beetje motregen. Daarna is dan ook bij ons in hoog Belgie de zon doorgebroken. Vandaag hebben wij de zonnigere kaarten en zal het in het Westen eerder bewolkt en regenachtig worden.

Ook voor de rest van deze week zal het een beetje op en af blijven, maar er is wel goede hoop dat de meeste regen ’s nachts zal vallen en het overdag overwegend droog zal blijven.

Ik ben gisteren naar de elektro specialist geweest om te kijken naar nieuwe LBN voor onze satelliet antenne, maar de keuze daarin was niet al te duidelijk. Onze satelliet valt regelmatig weg als er een onweer in de buurt valt, dus ik neem aan dat de kwaltieti van onze LBN vermindert (die hangen al ettelijke jaren buiten).
Toch las ik gisteren in een dokumentatie brochure dat het ook best aan de bomen van de buurman kan liggen, die steeds hoger worden en vooral in de zomer met hun gebladerte een vermindering van de ontvangst teweeg brengen.

Iemand daarmee ervaringen?

Vandaag eens kijken wat er nog zo in de tuin gedaan kan worden, enkele tuinpaadjes dreigen overwoekerd te worden door het aanpalende gras, dus daar moet eens met de schop gewerkt worden om die die weer op normale breedte te brengen. Vervelen zal ik me beslist niet!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 3.2 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +10.8°C, maximum 21.8° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +8,4°C.

Vandaag is het eerst vrij zonnig, vooral dan over de zuidelijke helft van het land. Stilaan echter neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe en gaat het wat regenen. De neerslaghoeveelheden zijn over het noorden van het land wel groter met daar in de namiddag soms perioden van matige regen, terwijl het in uiterste zuiden overwegend droog blijft.

De maxima schommelen tussen 20 en 25 graden.

Vannacht blijft het zwaarbewolkt met nog steeds plaatselijke regen bij tussenpozen. Het wordt lokaal nevelig met minima van 13 tot 17 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert

  De signalen die je nodig hebt gaan rechtlijnig, dit in tegenstelling met een gedeelte van de radio signalen die weerkaatsen.
  Gezien de signalen die je nodig hebt rechtlijnig gaan dient je ontvangstantenna ongehinderd naar de bedoelde sateliet gericht te zijn.
  Ofwel is er een hindernis (bv boom, huis, vogelnest) ofwel is je antenna door de één of andere oorzaak (storm, regen, aanraking) uit het lood geraakt.
  Ga eens na of ze nog steeds goed gericht staat (beugel los maken en even zowel horizon- als verticaal ) gaat best als je een hulpje inschakeld , of een spiegel zo naar je TV richt zodat je het van buiten af kunt volgen.

  Veel knutsel genot

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.