Donderdag, 13 augustus 2009

Gisterenmiddag goed kunnen werken in de tuin; de paadjes zijn nu weer terug op originele breedte gemaakt, en een deel van de daarbij losgemaakte graszoden liggen nu op het stukje grond tussen ons en de buren waar ik eerder deze zomer een paar kapotte struiken had weggehaald.

En ik heb ook het hele grasveld in onze eigen tuin en in de tuin van het vakantie appartement kunnen maaien, want morgen komen nieuwe vakantie gasten aan uit Leeuwarden (Friesland, NL) en zodoende hoef ik tijdens de week van hun verblijf daar niet meer te maaien.

De regen is er bij ons pas tegen de avond gekomen, en deze nacht is er dan in totaal meer dan 12 liter gevallen in Wirtzfeld.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 12.6 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +13.8°C, maximum 22,2° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +14.4°C.

Vandaag verwachten we veel bewolking met regen in de Ardennen en gedeeltelijk ook in het centrum van het land. In het noorden blijft het droger. Na de middag klaart het op over het noorden en later ook over het centrum van het land.

De maxima schommelen tussen 17 graden op de ardense hoogten en 22 graden in Vlaanderen. De noordwestenwind zwakt na de middag geleidelijk af.

Vannacht breiden de opklaringen zich verder uit naar het zuiden van het land maar er kan nevel, lage bewolking of mist ontstaan. Minima van 9 graden in de Ardennen tot 14 graden aan zee.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.