Vrijdag, 14 augustus 2009

Goed dat ik gisterenochtend nog een beetje buiten gewerkt heb, want in de namiddag is het ook bij ons beginnen te motregenen en alhoewel er niet echt veel neerslag is gevallen, was buiten werken niet meer echt aangenaam. Vandaag wordt het opnieuw beter weer, het is duidelijk zo’n typische belgische zomer waarin het soms mooi en soms minder mooi weer is.

Een paar neefjes zijn bij Mike op bezoek in Egypte en daar is het natuurlijk een heel pak warmer, op het ogenblik temperaturen in de schaduw die tussen 35° en 38° C liggen, en dat is natuurlijk een heel ander verhaal dan bij ons…

En dan nog wat om te lachen: vreemde gevonden voorwerpen in hotels…

Bij ons in onze Wirtzfeld Valleyvakantiewoning valt dat nog mee: totnog toe vonden we alleen een klein opvouwbaar voetenbankje en een GSM laadapparaat die dus gemakkelijk per post op te sturen waren.

En nog een leuke referentie die één
van onze vorige vakantiegasten liet
publiceren nadat ze in een verkeerd
dorp uit de bus waren gestapt:

Nous nous étions perdus et la propriétaire du guesthouse est venue nous chercher à près de 10km plus loin. Elle fut d’une gentillesse et d’une bonté incroyable. Durant le séjour on avait l’impression de loger chez un membre familial tellement le couple de propriétaire était aux petits soins. Souvenir inoubliable. Je le conseille vivement.
Sarah et Julien, Bruxelles (BE). 2009-08-05

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 2.1 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +9.8°C, maximum 18.8° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +8.6°C.

Vandaag verwachten we zacht, rustig en vrij zonnig zomerweer met af en toe meer bewolking. De maxima schommelen tussen 19 graden op de Ardense hoogten, 22 graden aan zee en 23 of 24 graden in de meeste andere streken.

De wind waait meestal zwak uit veranderlijke richtingen. In de namiddag steekt er langs de kust een lichte zuidelijke tot zuidwestelijke bries op.

Volgende nacht blijft het rustig met weinig of geen bewolking. Hier en daar onstaat er nog wat nevel of enkele mistbanken. Het koelt af naar 9 tot 16 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.