Zaterdag, 15 augustus 2009

Vandaag is een officiële feestdag (Maria Hemelvaart in Belgie). En het belooft een prachtige dag te worden. De zon begint alvast geducht te schijnen, en de ochtendnevels in de Ardeense valleien zullen snel opgelost worden.

Update omtrent de renovatie van het Kerkje in Wirtzfeld waarover ik eergisteren schreef: sinds gisteren is men begonnen steigers op te bouwen aan de zuidgevel, dus de werkzaamheden zijn gestart en kunnen via onze webcam op de voet gevolgd worden (voor alle duidelijkheid: we gebruiken géén live cams maar sturen slechts elke 5 minuten een beeld het internet op).

Deze avond vindt de eerste officiële FaceBook Party in de Oostkantons plaats, en wel vanaf 20 uur in de feesttent van de Pub te Bütgenbach op de Wirtzfelder weg.
Inkom 5 €.
FaceBookers die een afgedrukte versie van hun profiel meebrengen, krijgen bovendien 2 drankbons gratis. Muziek door D&A met videoclips op een groot scherm. Er kunnen ter plaatse ook persoonlijke berichten tussen de bezoekers onderling op het scherm gepubliceerd worden.

Iedereen een prettig weekend

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +6.2°C, maximum 20.0° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +4.8°C.

Vandaag wordt een mooi zomerdag. Het wordt zonnig en warm met temperaturen tussen 25 en 30 graden inland. Aan de kust blijft het wat koeler met na de middag een opstekende zeebries. Toch verwachten we ook nog 23 of 24 graden. De wind waait meestal matig, op de Ardense Hoogten overwegend zwak, uit zuid tot zuidwest.

Vanavond en vannacht blijft het overwegend droog. Op het einde van de nacht krijgen we een meer gesloten wolkendek over het noordwestelijk deel van het land.

Het blijft vrij zacht met minima tussen 13 en 17 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.