Maandag, 17 augustus 2009

Alles Liebe zum 33. Geburstag, Mike!

Vandaag viert onze jongste zoon Mike zijn drie en dertigste verjaardag, en dat doet hij in El Gouna, Egypte, waar hij woont en verder studeert aan diverse duik- en diepwater-diploma’s.

Voor ons is Egypte in Augustus te warm, maar gelukkig zijn er drie van zijn neefjes op het ogenblik in El Gouna, zodat hij, naast de hartelijkheid van zijn vele plaatselijke vrienden, toch ook een beetje de sfeer van thuis beleeft.

Gisteren hebben we niet veel gedaan… de hele dag stralend blauwe lucht in Wirtzfeld, in de namiddag enkele zeldene schapenwolkjes, en bakken en braden tot 27° C en dat in schril kontrast met veel andere plaatsen in België waar het praktisch de hele dag bewolkt en mieserig is gebleven.

vrtfoto

Onze weerfoto was dus echt een uitschieter tussen de vaak grijze foto’s die onze collega’s gisteren naar de VRT stuurden.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +10.2°C, maximum 27.0° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +8.8°C.

Vandaag is het zacht en meestal half bewolkt en bovendien blijft het meestal droog.

De maxima schommelen tussen 20 en 22 graden aan de kust en ook op de toppen van de Ardennen en tussen 23 en 25 graden in de andere streken. Er waait een zwakke tot matige westenwind in het binnenland en een matige tot vrij krachtige wind aan de kust met daar mogelijk rukwinden tot 50 km/u.

Vanavond en vannacht lossen de wolken geleidelijk op. De minima liggen tussen 10 en 13 graden in de Ardennen en tussen 14 en 16 graden op de meeste andere plaatsen.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.