Woensdag, 19 augustus 2009

Prima weertje gisteren. Niet te heet, best aangenaam, want rond de 24°C.

Vandaag wordt het nog warmer en waarschijnlijk onaangenaam in laag Belgie. Bij ons zal het wel niet zo’n vaart lopen, het is immers altijd een paar graad koeler bij ons doordat wij in Wirtzfeld op 600 meter hoogte liggen.

Van het mooie weer in ieder geval kunnen genieten door tussen de kantoorwerkzaamheden door ook buiten wat te knutselen. Ik heb gisteren met een paar latten een konstruktie gebouwd waarmee ik haaks op de satellietschotel kon meten in welke richting die precies wijst. Daardoor heb ik vastgesteld dat de bomen van de buurman niet de boosdoener zijn, want die zijn ondertussen al zo hoog gegroeid dat het probleem van het wegvallen van het signaal bij regen zich al enkele jaren eerder zou hebben moeten voordoen.

Heb daarna met de telefoon in de hand en Jochen en Brigitte voor de TV’s een beetje met water gespeeld op de LNB (ontvangstkoppen van de schotel), en jawel hoor, het signaal ging toen enorm achteruit.
Het is dus puur een kwestie van vocht die in de LNB’s indringt, en het wordt dus tijd voor een nieuwe installatie.

Ben dan gisterenmiddag (nog maar eens met open dak door de prachtige natuur) naar een nieuwe multimedia zaak in onze streek gereden en heb daarbij een en ander aan advies kunnen inwinnen over wat ik in mijn geval zal moeten aanschaffen. Wat ik nodig heb was wel nog niet in voorraad, maar dat zal volgende week wel leverbaar zijn.

Nu nog vandaag een paar metingen doen aan de hand van de lengte van de al geïnstalleerde kabels (ik heb immers net recent nieuwe kabels naar de woonkamer getrokken en heb geen zin om die te moeten vervangen) om aan de hand daarvan vast ste stellen of de satellietschotel blijft waar die momenteel hangt of dat ‘ie 10 meter verder komt te staan, gemonteerd aan het tuinhuisje. Daar zou de schotel gegarandeerd geen (eventueel toch) storende bomen in het zicht hebben.

We zullen zien.

Probeer vandaag in ieder geval te genieten van het mooie weer!

Voor diegene die zich afvragen wat die plastic op ;de grond heeft te betekenen (zichtbaar op een van de webcams), dat is een grote party tent van Jochen die moet drogen in de zon voordat die opgevouwen kan worden…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +4.8°C, maximum 23.6° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +4.8°C.

Vandaag zal, na een snelle verdwijning van nevel of mist, het weer zonnig en zeer warm worden.

Maxima van 27C in de Hoge venen tot 33C in de Kempen. Zwakke veranderlijke of zuiden tot zuidoostenwind.

’s Avonds en ’s nachts blijft licht bewolkt of helder.

Minima tussen 17 en 22C. De wind komt uit zuid tot zuidoost en blijft zwak.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.