Donderdag, 20 augustus 2009

Gisteren was het behoorlijk warm, maar toch zijn bij ons in Wirtzfeld de temperaturen niet hoger geraakt dan 27.8°C (onder thermometerhut gemeten).

In de zon was dat natuurlijk een ander verhaal. Hoe dat in het binnenland en aan de kust ervaren werd getuige deze discussie op FaceBook:

Pascal schreef:

Goe zot…eerst een uur of 3-4 in de file staan bakken…dan een uurtje zoeken om een veel te dure parkeerplaats te vinden…grote dorst en alle terrasjes stampvol…op het strand een gewriemel en gekrijs van jewelste…iets eten in een overvol en ve…el te rumoerig restaurant waar de bediening te wensen overlaat…en de rekening achteraf ook…en dan nog eens een uur of 3-4 in de file richting binnenland…wat een zalige en rustgevende dag toch !! ;-))

En dat deed mij het volgende opmerken:

Naar de oostkantons waren er dezen ochtend geen files, en vanavond staan die files ook weer alleen op de tegenovergestelde vakken. De stuwmeren in de Oostkantons… wel volk, maar niet al te veel… En de temperatuur is bij ons in Wirtzfeld niet boven 28° C uitgekomen…

Waarop Pascal dan weer schreef:

Ssssssssstttt…Hubert niet teveel reclame maken anders is de rust daar ook verdwenen en waar moet ne mens dan nog naartoe ?!? ;-))

Tja, en met deze gedachten laat ik jullie vandaag weer heerlijk genieten van wat alweer de warmste dag van het jaar belooft te worden… Bij ons is vannacht de temperatuur niet onder 14.6 gezakt en nu, om half acht deze ochtend , is het al 20°C bij een stralend blauwe lucht…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +14.6°C, maximum 27.8° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +12.0°C.

Vandaag is het zonnig en wordt het tropisch warm in het binnenland. In de namiddag ontstaan er af en toe wolken en is al een regen- of onweersbui mogelijk in het westen. In het oosten blijft het vrij zonnig en droog.

De maxima schommelen tussen 27 graden aan zee en 36 of 37 graden in de Kempen.

Volgende nacht ontstaan er plaatselijke regen- of onweersbuien. Later wordt het geleidelijk droger vanaf het westen en komen er opklaringen.

De minima liggen tussen 13 en 16 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

2 reacties

  1. Deze morgen om 07:45 regenbui over de Haven van Antwerpen.
    4/5 bewolk met “nimbussen” de verwachte regen voor komende nacht zou er wel eens vroeger kunnen aankomen

    Ja, inderdaad, volgens de laatste regenradar beelden zullen we plaatselijk al overdag eerste regen kunnen beleven…

  2. Hubert,

    Te beoordelen aan de 2 blauwe palen (weerstations web-cam) verwacht je wel hééél héééél vééééééél sneeuw..

    Ik neem aan dat je de palen van de reserve windschermen bedoelde die daarnet in beeld waren, die werden als “onderlegger” voor het zeildoek van de tent gebruikt… Ondertussen dus opgeruimd en niet meer te zien… Sneeuw zou te snel smelten bij 29.6 ° C momenteel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.