Dinsdag, 25 augustus 2009

Opnieuw was het gisteren een mooie dag, geen regen en hoge temperaturen. Eigenlijk te hoog om te werken (bijna 26°C), maar ik ben toch maar begonnen om een stuk van de coniferen heg in te korten in de tuin van de vakantie woning.

de coniferen heg wordt te hoog

de coniferen heg wordt te hoog

Dat is een werkje dat meerdere dagen in beslag zal nemen, ook omdat ik ter plaatse de afval kaal hak en de takken in de hakselaar klein maalom in de tuin als compost te kunnen gebruiken.

Ik moet dit werkje tijdens de afwezigheid van onze vakantie gasten doen, kettingzaag en hakselaar maken nogal wat lawaai…

de hakselaar hakt de takken klein

de hakselaar hakt de takken klein

Gelukkig hebben de regenbuien die gisteren overdag al elders in Belgie vielen, bij ons in Wirtzfeld alleen voor wat afkoeling tegen de avond gezorgd, zodat ik toch tot 19.00 uur heb kunnen doorwerken.

De gasten van afgelopen weekend lieten overigens ook weer een leuke referentie na op ons gastenboek:

Beste Brigitte en Hubert,
Wij zijn inderdaad goed thuisgekomen, dat ging allemaal prima vanmorgen. Na een zomervakantie met ieder aparte reisjes wilden wij er samen nog even tussenuit, wat een mazzel hebben we gehad dat we bij dit appartement terecht zijn gekomen! Een fantastisch weekend met alles wat we ons konden wensen, van een geweldige gastheer en -vrouw, een rits hele leuke activiteiten in de omgeving, tot een prachtig appartement met alles erop en eraan waar jullie ons meer dan welkom lieten voelen. We hebben genoten van het weer (goed geregeld!), de omgeving en de ontzettende gastvrijheid. De computer vol met films en muziek is een hele luxe aanvulling geweest. Heel erg bedankt ook voor alle tips over restaurants en de omgeving. Jammer dat we vanmorgen geen tijd hadden om nog een kopje koffie te komen drinken. We doen het graag nog een keer over en dan blijven we graag even plakken. Nogmaals bedankt voor alle gastvrijheid en hulp, geweldig!
Tot ziens en vriendelijke groetjes,
PS
Oja, wij vonden het Kajakken (bij Plopsaland, richting Coo) en het elektrisch bootje varen bij de dam van Robertville heel erg leuk om te doen, misschien leuk om als tip aan mensen (jonge stellen? is dat een voorzichtige omschrijving? haha) zoals ons te geven. Verder echt helemaal niks aan te merken, ontzettend goed allemaal, hulde. Groet,
Debora en Dennis, Augustus 2009

Vanochtend sinds een uur of vier hebben we dan ook wat regen gekregen, en dat is rond zessen dan uitgegroeid tot een stevig onweer. Met toch heel wat water. Betekent dus dat ik vanochtend niet buiten kan werken, want alles is nog druipnat. Bovendien heb ik deze ochtend nog enkele afspraken buitenshuis, dus dat komt goed uit. Maar het zal in ieder geval weer beter worden in de loop van de dag.

Dus misschien in de latere namiddag nog wat zagen, knippen en hakselen…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 9.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +10.8°C, maximum 25.8° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +11.2°C.

In het westen kan er tijdelijk een bui vallen maar blijft het overwegend droog met wolken en opklaringen. Elders is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt en blijft de kans op buien groter. In de loop van de namiddag verschuift de neerslag geleidelijk naar het oosten. Plaatselijk kan er dan veel regen vallen en is onweer niet uitgesloten.

Maxima van 18 tot 23 graden.

Deze nacht wordt het overal droog met brede opklaringen en hoge wolkenvelden. Kans op vorming van nevel of mist in de Ardennen.

Minima tussen 8 en 12 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.