Vrijdag, 28 augustus 2009

Gisteren heb ik me weer behoorlijk kunnen “amuseren” in de tuin…

ik heb de toppen bijgewerkt van de haag die ik eerder deze week heb ingekort.

Het dak van tuinhuisje dat achter die haag staat en het bovenste stuk van de achtermuur ervan werden hierdoor zichtbaar vanuit onze badkamer, dus moest die muur nog eens nieuw wit geschilderd worden…

Alle haagafval in de hakselaar klein gemaakt.

Met een geleende superlange ladder ben ik nu begonnen aan het inkorten van enkele hoge dennen in onze tuin, die ’s avonds te veel schaduw werpen op het zonneterras van onze vakantiewoning.

Een werkje dat je niet “effe snel” kunt doen, maar waarbij je goed dient te kontroleren dat die ladder behoorlijk vast staat, dat die extra gezekerd wordt, dat je geen stuk boom op je kop krijgt en dat je je niet verwondt aan de kettingzaag.

Nou ja, daarmee ben ik dus wel enkele dagen bezig, want gisterenmiddag heb ik de eerste twee bomen onder handen genomen, en aan deze kant van het huis staan er in totaal 8 die “een kopje kleiner” gemaakt worden.

En na elke boom doe ik eerst de hele troep van takken terzijde om ze, uit het oog, op een paar paletten te stapelen, die takken moeten namelijk eerst een beetje drogen voordat ik ze verder kan verwerken in de hakselaar, er zitten nu nog te veel naalden aan die de hakselaar zouden verstoppen. Een klus dus die nog tot in September zal duren…

Vandaag kom ik niet verder met dit werk, want Brigitte en ik vertrekken vanochtend naar een BBQ bij familie…

Hopelijk blijft het aan deze kant van Belgie droog…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +15.0°C, maximum 24.0° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras +11.8°C.

Vanmorgen is het bewolkt tot zwaar bewolkt en hier en daar valt wat lichte regen. Na de middag krijgen we dan overal een licht wisselvallig weer met opklaringen en wolkenvelden en ook enkele buien, vooral in de kuststreek en het noordelijk deel van het land.

De maxima schommelen tussen 18 graden in de Ardennen en 22 graden in de Kempen. Er waait een matige tot soms vrij krachtige wind in het binnenland en vrij krachtige tot krachtige wind aan zee uit west tot zuidwest. In het noorden van het land zijn rukwinden mogelijk van 60 km/u, aan zee tot 70 km/h.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.