Zondag, 30 augustus 2009

Koud was het deze ochtend in Wirtzfeld, de thermometer op het gras toonde zelfs een lichte negatieve temperatuur aan.

Vanochtend en later deze namiddag zijn de autowegen naar Spa-Francorchamps overvol, vooral dus de A27/E42 van Verviers naar Sankt Vith, als je hier niet hoeft te zijn voor de F1 races, dan wegblijven van die autoweg!

Gisteren is het droog gebleven, en zodoende heb een groot deel van de takken van de dennentoppen kunnen hakselen. Alleen de kleinere takjes lopen niet zo goed door de hakselaar en moeten dus drogen zodat ze als bodembedekker gebruikt kunnen worden of om te verbranden.

En omdat het droog bleef, heb ik ook nog twee andere dennen (waarvan er eentje een dubbele top had) kunnen inkorten en ook die takken kunnen hakselen. Het werk gaat dus goed vooruit.

Iedereen een prettige Zondag!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +2.8°C, maximum 18.9° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras -0.6°C.

Vandaag blijft het overwegend droog met zon maar dikwijls ook wolkenvelden, vooral in de namiddag. Plaatselijk is een enkel buitje mogelijk.

De maxima schommelen tussen 16 of 17 graden in de Hoge Ardennen en 20 of 21 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west.

Vanavond en vannacht blijft het droog met brede opklaringen en in de loop van de nacht meer wolkenvelden over de westelijke landshelft. De minima schommelen tussen 7 en 14 graden. De wind wordt overwegend zwak en draait al vlug naar zuidelijke richtingen.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.