Maandag, 31 augustus 2009

Gisteren is het al een stuk koeler geworden… maar er was zoveel sport op TV te zien (F1, Vuelta) dat er van buiten zijn niet veel is gekomen.

Een beetje geëxperimenteerd met een nieuwe LNB voor de Satelliet ontvangst, maar ik heb de daarbij passende receiver nog niet in huis en wilde niet de oude instellingen en settings overschrijven voordat ik alles in huis heb, dus het experiment was snel ten einde en de oude LNB weer terug geinstalleerd.

Vannacht einde van de meteorologische zomer… een ding kunnen we alvast vaststellen… de maand augustus was erg droog… zie: HIER de neerslag gegevens van onze pluviometer…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +4.6°C, maximum 17.4° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras 3.2°C.

Vandaag wordt het zonnig en warm, met vanochtend tijdelijk nog enkele wolkenvelden vooral over het noorden van het land.

De maxima schommelen tussen 23 graden in de Ardennen en plaatselijk 28 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen.

Volgende nacht is het eerst nog helder of lichtbewolkt. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten, maar het blijft wellicht nog droog tot de ochtend. Het blijft zacht met minima van 13 graden in de Hoge Venen tot 19 graden elders. De wind wakkert aan.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.