Dinsdag, 1 september 2009

Gisteren is het droog en mooi weer gebleven, en ook vanochtend begint de dag nog zonnig en vrij warm…

Ik heb gisteren de resterende toppen uit de dennen achter het huis kunnen weghalen, en zit nu weer met een enorme hoop takken en takjes die door de hakselaar gedraaid moeten worden… Maar het weer zou vanaf vandaag omslaan en ik vrees dat ik de partij niet onmiddelijk kan verwerken.

Vandaag komt er ook bezoek uit Australië.
Jochen was in 1993 een half jaar als student in Adelaïde en een toenmalige buurjongen van zijn gastfamilie komt vanaf vandaag enkele dagen met zijn nieuwbakken vrouwtje bij ons logeren… Hopelijk verstaan we dat australische dialekt!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +13.2°C, maximum 22.4° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras 8.0°C.

Vandaag zijn er eerst nog opklaringen, reeds voor de middag wordt het vanuit het westen bewolkt met vooral in het centrum en het oosten buien, in de Ardennen mogelijk met onweer. ’s Namiddags trekken regen en buien naar het oosten, in het westen reeds gevolgd door opklaringen. In het uiterste westen valt weinig of geen neerslag.

De maxima schommelen tussen 20 en 23 graden.

Vanavond eerst nog kans op een bui aan zee, vannacht wordt het overal droog met opklaringen en later opnieuw meer wolkenvelden. De minima liggen tussen 10 en 15 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.