Woensdag, 2 september 2009

Gisteren is he weer rond de middag volledig omgeslagen, zoals ik voorspeld had geen weer meer om buiten te werken… af en toe een beetje miezerige motregen. Toch mogen we niet klagen want de augustus maand heeft het erg goed gemeend met ons

Zie hier ook het overzicht van de VRT voor de max/min waarden voor de maand augustus 2009:

zonnigaugust

Ondertussen zijn onze gasten uit Australie aangekomen, Jochen heeft ze in Brussel afgehaald waar ze met de Thalys uit Parijs kwamen, want ze zijn al zo’n twee maanden onderweg en waren eerst in USA en Canada om dan via London en Parijs naar Wirtzfeld te komen….

En onze vakantie woning “is het beste wat ze tot nu toe gezien hebben op hun reis”.

In ieder geval spreken ze een duidelijk verstaanbaar Engels, want ik had toch een beetje bedenkingen omdat ik met het engels van sommige Australische TV series af en toe grote problemen heb om die te verstaan als er geen ondertiteling bij is. Valt dus gelukkig mee met deze gasten!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 9.9 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +11.0°C, maximum 22.2° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras 7.8°C.

Vandaag wisselen opklaringen en wolken af. In de namiddag neemt de bewolking toe uit het westen. Enkele lokale buien zijn mogelijk in de kuststreek, na de middag is het ook daar droog.

De maxima liggen tussen 18 en 23 graden en de wind waait meestal matig uit het zuid tot zuidwest. Vanavond en vannacht regent het overal, met lokaal vrij veel neerslag en er is kans op onweer.

De minima liggen tussen 10 en 14 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuid, ruimend naar zuid- west, aan zee krachtig tot hard. De rukwinden liggen tussen 60 en aan zee 80 km/u.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.