Donderdag, 3 september 2009

De regen is gisteren overdag goed weggebleven, zodat ik, na mijn kantoorwerkzaamheden ’s morgens, gisterenmiddag behoorlijk goed ben opgeschoten met het hakselen van de takken van de dennentoppen die ik eerder verleden week met enkele meters heb ingekort. De stapel takken vermindert nu zienderogen en de laag gehaksel onder de dennenbomen wordt een prima humus.

En de renovatie werkzaamheden aan de gevel van het St. Anna kerkje in Wirtzfeld schieten ook al aardig op, zie onze live Webcam:

Onze gasten uit Australie zijn een eerste keer de 10 km rond het meer van Bütgenbach gelopen: ze vinden het prachtig, want ze wandelen graag, en moeten hun conditie een beetje opvijzelen omdat ze binnenkort enkele grote tochten te voet zullen ondenemen in India en Nepal.

Daarnaast hebben ze natuurlijk nu de gelegenheid om met hun familie in Australie via het internet te skypen en te chatten dankzij de multimedia apparatuur die zij in onze Wirtzfeld Valley vakantiewoning ter beschikking hebben. Terwijl Jochen hen ’s avonds kennis laat maken met het uitgaansleven in onze streek.

Ik laat vandaag mijn mazouttank nog een beetje bijvullen voor de verwarming van onze kantoren, nu dat de prijzen nog redelijk laag liggen. Met alle nieuwe ideeën van de regering waar ze het geld vandaan zullen gaan halen moeten we er namelijk van uitgaan dat zelfs zonder prijsaanpassingen op de internationale markten de prijzen van energie en brandstof binnenkort weer danig zullen beginnen te stijgen.

Reden waarom ik morgen ook een afspraak heb met een firma die gespecialiseerd is in zonnestroompanelen en de mogelijkheid wil laten bekijken wat er bij ons op ons dak op dat vlak mogelijk is.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 6.9 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +10.8°C, maximum 17.2° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras 7.2°C.

Vandaag krijgen we perioden met zon, maar ontstaat soms hier en daar een bui, hoewel het vaak droog is. De wind waait vrij krachtig tot krachtig en aan zee krachtig tot hard uit zuidwest tot west.

De rukwinden lopen op tot 60 à 80 km/u. De maxima variëren van 15 tot 21 graden. Vanavond en vannacht is het wisselend tot zwaarbewolkt met soms regen of buien.

De wind waait matig tot vrij krachtig aan zee vrij krachtig tot krachtig uit zuidwest tot west, met eerst nog stoten tot 50 à 70 km/u. De minima schommelen tussen 7 en 12 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.