Zaterdag, 5 september 2009

Gisteren is het grijs gebleven en af en toe is er ook een bui gevallen, met toch alweer 4.5 liter per m2. Ook de temperaturen zijn zo fris gebleven als lang niet meer: slechts 12.2 °C overdag onder thermometerhut.

Niks kunnen doen in de tuin, maar daarvoor stonden enkele afspraken op het programma.

Onder meer met een vertegenwoordiger van SolarTotal, die kwam kijken of ons huis geschikt is om solar panelen op het dak te krijgen, maar ondanks de gunstige dakhoek en ondanks het feit dat de lange dakzijde van ons huis pal op het Zuiden ligt, zal het rendement van ons dak niet al te groot kunnen worden met zulke systemen door de hoge bomen in de tuin van de buurman en aan de overzijde van de straat.
Omdat de stroomopwekking in solarpanelen in serie geschakeld wordt zal elk paneel dat in de schaduw van een van die bomen valt, de werkingscapaciteit van de andere panelen mee beinvloeden.
Maar ik heb direkt een alternatieve offerte aangevraagd om te zien wat het kost om dergelijke panelen gewoon op de grond in de weide naast ons te plaatsen. Daar is immers plaats genoeg en zal er geen schaduw zijn.

De brandstofleverancier heeft zich ook gemeld: de prijs van de mazout zou komende maandag nog iets omlaag gaan, en men vroeg dus toestemming om te wachten met de levering tot Maandag…

Deze ochtend zijn onze gasten uit Australie vertrokken… Jochen rijdt ze deze ochtend naar het station in Maastricht waar ze de trein pakken naar Amsterdam, voordat ze dan doorreizen naar Italie, India en Nepal… Gisteren hebben ze o.a. enkele oorlogs musea in onze streek bezocht.

1Wirtzfeld_20090905_4853Nathan en Laura uit Adelaide…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 4.5 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +8.4°C, maximum 12.2° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras 6.2°C.

Vandaag is het vrij fris en licht wisselvallig met wolken en zon. Vooral in het noorden van het land kan er af en toe nog wat lichte regen vallen. Deze namiddag wordt het vanuit het westen droger.

Het blijft vrij fris, met maxima van 15 tot 19 graden.

Volgende nacht is het op veel plaatsen droog met opklaringen en wolkenvelden. Tegen de ochtend neemt de bewolking toe. In het uiterste noorden is het meestal zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen. Minima van 5 graden op de Hoge Venen tot 14 graden aan zee.

Maar vanaf morgen, Zondag, zou het weer opnieuw beter worden en volgende week wordt er een echte nazomer in België voorspeld…

Geplaatst in Zomer 2009.

Eén reactie

  1. Hallo Hubert,

    Hoop dat het morgen wat beter wordt, want hebben dan voor de eerste keer een Trödelmarkt in Weywertz. Word georganiseerd door Verkehrsverein Weywertz, dus zijn de families Vervoort(Patrick en Ria) en Petit Jean( Walter en Ginette) ook weer aktief in het sociale leven van Weywertz.

    Groetjes,

    Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.