Zondag, 6 september 2009

Veel mist deze ochtend in Wirtzfeld. Maar gisteren heb ik wel nog de laatste takken kunnen hakselen van de dennen-top-inkort-werkzaamheden die ik eerder deze week heb doorgevoerd in de tuin van onze Wirtzfeld Valley vakantie woning..

Ben gisteren ook gaan kijken op een dag der open deur van een plaatselijke elektrozaak die met fotovoltaic werkt.

Ze hebben een installatie bij hun op het dak van in totaal 60 panelen, en hadden sinds maart van dit jaar reeds 7000 KWh geproduceerd (dus op 5 maanden).
Is dus een produktie van 7000/5/60=20 Kwh paneel/maand. Als ik dan de wintermaanden aan halve capaciteit zou rekenen zou dit in deze berekening 75% opbrengst op jaarbasis betekenen.

Dit dekt mijn verwachting dat ik op jaarbasis met 24 panelen in de weide zo’n (24*12*20 *75% =) 4000 tot 4300 Kwh zou kunnen produceren = besparen op ons jaarlijks totaal verbruik van 13000 KWh… (totaal verbruik is inklusief de servers in ons kantoor die hier dag en nacht draaien…)

Vandaag blijven onze de webcams overigens uitgeschakeld vanwege stroomverbruik testen die ik vandaag hier doorvoer… misschien kan ik ook zonder panelen nog een 4000 KWh per jaar uitsparen, haha…

Prettige zondag iedereen!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +2.4°C, maximum 15.2° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras 0.4°C.

Deze voormiddag trekken lage wolkenvelden over het land en valt er hier en daar een spatje regen of motregen. In de loop van de namiddag breekt op de meeste plaatsen de zon door en wordt het droog.

Maxima van 16 of 17 graden op de Ardense hoogten en van 18 tot hooguit 21 graden in de andere streken.

Deze avond is het droog met opklaringen en hoge wolkensluiers. Later komen er meer wolken en na middernacht is af en toe wat regen of een bui niet uitgesloten in de kuststreek en het noorden van het land. Minima van 8 tot 14 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.