Maandag, 7 september 2009

Gisteren van onze schamele pruimenboom in de tuin een 80 tal pruimen geplukt, zodat we ze dit jaar zelf kunnen genieten.. vaak genoeg dat de vogels ons te snel af waren…

Wirtzfeld_20090906_4866

Brigitte heeft er dan meteen o.a. een pruimenvlaai mee gebakken.

Voor de rest een rustige zondag achter de rug met een bezoek bij vrienden waar we een rondje gezwommen hebben en een saunaatje gepakt. Doet toch wel deugd af en toe!

Vandaag komt een tweede firma kijken naar de mogelijkheden van solarstroom op ons terrein, en we krijgen mazout geleverd. Dag van de energie dus.

Ben ook in huis aan het kijken waar we eventueel toch nog wat stroom kunnen besparen.
Zo staat er in een slaapkamer waar niemand slaapt een radiowekker dag en nacht aan, die 8 W per uur gebruikt, dat zijn 70 Kwh per jaar. De heetwaterproduktie op de centrale verwarming hoeft eigenlijk ook alleen in gang te schieten als het nodig is. Het koffiezetapparaat (900-1100 W) staat 18 uur per dag aan, dus als we de koffie in een thermoskan gieten hoeft het koffiezetapparaat alleen aan te zijn als er nieuwe koffie gemaakt wordt. De backup server hoeft eigenlijk alleen aan te staan als er backups gemaakt worden, dus daar moet de computer software aangepast worden zodat de computer daarna weer uitschakelt.
Met de webcams zou ik ook veel kunnen besparen, dat zijn behalve de cams ook nog twee computers die dag en nacht aan staan (een voor de oude cam aan de ingang die een speciuale computer nodig heeft, en een server voor het beheer en doorsturen van de beelden van alle cams naar de server in Brussel). De WIFI zenders in appartement en tuin hoeven ook alleen aan te staan als het nodig is.

Ik zal dus deze week tussen de bedrijven door steeds weer bezig zijn om dingen aan en uit te schakelen om te zien welk effekt dit kan hebben op ons dagelijks stroomgebruik.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +4.0°C, maximum 16.6° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras 0.8°C.

Vandaag is het vrij zonnig met hoge en middelhoge wolkenvelden. Op een enkel spatje na blijft het rustig en droog.

Het wordt gevoelig warmer met maxima tussen 20 en 26 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest. Aan de kust kan deze namiddag een zwakke zeebries opsteken.

Deze avond en nacht blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. Er is kans op vorming van nevel of een plaatselijke mistbank.

Minima van 7 tot 13 graden. Er staat een zwakke wind uit veranderlijke en later zuidoostelijke richtingen.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.