Dinsdag, 8 september 2009

Gisteren prima weertje om het gras af te doen, wat dan ook bijna helemaal gelukt is, en vandaag zou het nog warmer worden.

Maar ik moet vandaag eerst bij ons gemeentehuis gaan informeren of de geplande zonnepanelen die ik in de wei wil plaatsen, daar wel mogen opgesteld worden, want dat is feitelijk agrarische zone, en in de gemeente Bütgenbach mag dat bijvoorbeeld niet… benieuwd dus wat onze gemeente Büllingen zegt.

En daarna moet ik naar een opticien, want het gestel van mijn bril is gebroken, en mijn reserve brillen hebben alleen maar veraf zicht of leesfunktie, geen gecombineerde funktie zoals de kapotte…

Ik ben dus wel weer even bezig…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +5.8°C, maximum 21,2° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras 4.2°C.

We krijgen een prachtige nazomerdag met veel zon en zeer hoge temperaturen voor deze periode van het jaar. De maxima schommelen rond 27 à 29 graden. De wind waait zwak, in de namiddag matig, uit zuid.

De volgende avond en nacht is het eerst helder tot lichtbewolkt, later komen plaatselijk meer wolken uit het noorden binnendrijven. In het zuidoosten en oosten blijven de opklaringen breed met vorming van nevel. Minima rond 14 graden.

De wind waait zwak uit zuid. Later kantelt de stroming naar noord en wordt matig in het westen van het land.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.