Woensdag, 9 september 2009

Prima weer gisteren, en de temperaturen waren opnieuw zomers: nog maar eens opgelopen tot 25°C… Vandaag blijft het nog droog en iets minder warm…

Ik ben dus gisteren naar het gemeentehuis geweest om te informeren naar de mogelijkheden om eventuele zonnestroom panelen in de weide naast ons huis te plaatsen, maar het is dus ook in onze gemeente Büllingen niet direkt mogelijk. Wel kan er een aanvraag ingediend worden om het gewestplan een beetje te laten aanpassen voor dat bepaalde stukje weide, maar de procedure duurt (max) 115 dagen, dat betekent dus dat er dit jaar niets meer gepland of gebouwd kan worden.
En aangezien we niet weten wat Wallonie volgend jaar aan solarstroom premies zal betalen (gelet op de lege portefeuilles) zullen de mogelijkheden dan pas nader bekeken moeten worden. Ik zal dus eerst maar de papieren invullen, en dan maar afwachten wat er beslist gaat worden…

Daarna zijn Brigitte en ik naar Verviers gereden om een nieuwe bril voor mij te bestellen. Dat lukte vrij snel, en bij Hans Anders is er deze maand ook nog een aktie waarbij de monturen gratis zijn indien je een gespiegelde variofocus bril koopt.
Heb ik dus gedaan, en van het voordeel hebben we dan nog lekker in het zonnetje van een prima middagmaal genoten op een terrasje aan de hoek van de Place de Martyres en het langslopende/rijdende verkeer zitten te bekijken.
Verviers met zijn multiculti bevolking lijkt wel een kompleet andere wereld ten opzichte van het landelijke Wirtzfeld… Interessant ook de mode die tegenwoordig gedragen wordt..

Op de terugweg was het warm genoeg om met het dak open te rijden. Aansluitend bij ons thuis nog een beetje wilde esbomen tussen de struiken weggehaald en dan het einde van de Vuelta op TV gekeken en vervolgens gezien hoe Kim Clijsters haar chinese tegenstander Li met 6-2 en 6-4 wist te verslaan en zodoende doorstoot naar de halve finale van de US Open.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +4.8°C, maximum 25.0° C.
Minimum temperatuur gemeten op het gras 4.2°C.

Vandaag toenemende bewolking vanaf het westen met in het oosten en zuiden nog vrij zonnig weer. Het blijft droog maar tegen de avond kan een lokale spat regen vallen. Maxima van 20 graden in het westen tot 27 graden in het uiterste zuiden. De wind ruimt naar oostnoordoost en wordt matig, aan zee vrij krachtig.

Vannacht domineren de wolkenvelden het weerbeeld. Hier en daar kan een spat regen vallen.

De minima schommelen tussen 11 en 15 graden bij een overwegend matige noordoostelijke wind.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.