Zaterdag, 12 september 2009

Gisteren bijna de hele dag me “geamuseerd” met het installeren van een nieuwe schotel antenne voor de satelliet tv installatie in huis.

Ik heb die nieuwe schotel een stuk verder van ons huis geinstalleerd, op de balkenkonstruktie van de composthoop in de tuin achter de heg. Met een speciale Sat zoeker (een apparaatje dat een fluittoon geeft bij het vinden van de satellieten) heb ik de nieuwe schotel uit kunnen richten op de Astra satelliet, 19.2 E. HotBird of Eutelsat heb ik niet meer in mijn LNB systeem, er is keuze genoeg op de Astra Satelliet.

De LNB heeft een Quadro kop, er vertrekken van de LNB 4 kabels via de dennenbomen naar ons huis. Elke kabel heeft een eigen funktie (Hor. High, Hor. Low, Vert High en Vert Low). In een van de slaapkamers heb ik een multiswitch geïnstalleerd, waarop dan deze 4 kabels op de daarvoor gekentekende aansluiting gemonteerd moesten worden.
Op deze mutliswitch kunnen tot 8 verschillende receivers aangesloten worden.

Een oude TV met receiver heb ik voor het slaapkamervenster geplaatst en gebruikt om het signaal van de sateliet te fijntunen, want via een ladder voor het venster van die slaapkamer kon ik dan het resulataat bekijken en vervolgens de schotel nog beter instellen, zodat ik een kwaliteit van dik 9.4 Db heb en een Pegel van 76-82…

Dan heb ik met een lange kabel de verschillende receivers verbonden om uit te testen of het nieuwe systeem met de bestaande apparatuur funktioneert.

Vooral van belang voor de multimedia konfiguratie in de slaapkamer van de Wirtzfeld Valley vakantiewoning omdat daar géén normale TV receiver is, maar een digitale EyeTV installatie met Bose Surround Stereo installatie en met een smartcard van TV Vlaanderen, gekoppeld aan een iMac computer die in die slaapkamer tegen de muur hangt en dus ook als TV gebruikt kan worden…

Toen alles bleek te funktioneren, heb ik dan de oude kabels aan de oude schotel losgekoppeld en deze door de muur naar de nieuwe multiswitch gevoerd en aangesloten.

Vandaag trek ik nog meer kabels van de multiswitch, namelijk naar de andere kamers in huis die momenteel nog géén TV aansluiting hebben, zodat ik daarna de boring door de wand van de slaapkamer met silikonen kan afsluiten.

Ik zal dus weer flink bezig zijn dit weekend.

Veel plezier iedereen!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +9.4°C, max temp. 14,6
Minimum temperatuur gemeten op het gras 4,0°C.

Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en het blijft waarschijnlijk overal droog. Ten zuiden van Samber en Maas is het zonniger. De maxima schommelen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 21 in de Kempen.

Vannacht nog steeds wisselend bewolkt met soms brede opklaringen en lokale vorming van nevel of enkele mistbanken. Tegen de ochtend neemt de bewolking stelselmatig toe vanaf het noordoosten en kan er een lokale spat regen vallen.

Minima van 5 graden in de Hoge venen tot 12 graden aan zee bij een zwak tot matige noordnoordoostenwind.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.