Zondag, 13 september 2009

De dag begint zonnig in Wirtzfeld, en tot mijn grote verbazing hebben de belgische tennisspeelsters vannacht toch nog hun halve finales kunnen spelen, alhoewel op Canvas rond 23.00 uur werd meegedeeld dat er die nacht niet meer gespeeld zou worden.

Groot natuurlijk de verbazing te horen dat Serena Williams werd uitgesloten en Kim Clijsters haar laatste (beslissende) punt niet hoefde uit te spelen en zo door kan gaan naar de finale.

Ook de prestatie van Yanina Wickmayer mag niet onderschat worden, ze heeft prima gepresteerd door nu al zover te komen in de US Open.
Beiden een welgemeend proficiat!

Gisteren zelf overigens goed vooruitgekomen met de kabel installatie van ons nieuwe satsysteem aangezien het niet geregend heeft en ik dus rustig mijn gangetje kon gaan.
Toch niet helemaal klaar geraakt.
Volgende week eens kijken voor enkele verbindingstukjes, zodat ik een gedeelte van de oude binnenshuisverkabeling kan uittesten en eventueel terug gebruiken, dat bespaart me nieuwe kabels te trekken om ook de laatste 3 van in totaal 11 punten te installeren.

11 punten? Inderdaad, maar die worden weliswaar niet allemaal voorzien van een TV en receiver, maar kunnen wel door een simpel ompolen van de respektievelijke kabels aan de multiswitch aan of uitgeschakeld worden.

Daardoor ontstaat er een flexibiliteit in ons huis die voor de rest van onze tijd zal volstaan. Bijvoorbeeld met uitbreiding van het vakantie appartement, of als we zelf gasten krijgen, of tijdens ziekte kan de een of de andere kamer dan direkt een eigen TV krijgen omdat de aansluitingskabel er al ligt. Dus beter nu alles installeren, dan hebben we er bij behoefte geen omkijken meer naar.

Vandaag gaan we gezellig met de hele familie een BBQ houden.

Hopelijk blijft het droog.

Iedereen een prettige zondag!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +8.4°C, max temp. 15.0
Minimum temperatuur gemeten op het gras 4,0°C.

Vandaag zijn er eerst nog enkele opklaringen, vooral over het uiterste zuiden van het land; daarna is het meestal zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen. Vanavond verschijnen er opklaringen vanuit het noordoosten.

De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 19 graden in de Kempen. De noordenwind waait matig en aan zee vrij krachtig tot soms krachtig.

Vanavond en vannacht worden de opklaringen breder. De minima schommelen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 11 graden aan de kust.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.