Woensdag, 16 september 2009

Het is gisteren de hele dag tamelijk bewolkt gebleven, maar het bleef droog. Vandaag begint alvast erg mistig.

Ik heb gisteren nog de hele ochtend buitengewerkt om een kabelkanaal te installeren onder de dakoverstek. Daarin heb ik dan een nieuwe coaxial kabel getrokken die van de multiswitch apparatuur naar onze keuken loopt. Op die manier heeft nu ook onze keuken/eetkamer een aansluiting op de TV satelliet.

Omdat we nog een klein TV apparaatje hebben staan zonder Scart aansluiting, probeer ik volgende week of ik met een HF modulator (is besteld) een modernere receiver met scart hierop kan aansluiten.
Niet dat er vaak in onze keuken/eetkamer TV gekeken zal worden, want dat is een plaats waar hoofdzakelijk gebabbeld, gepuzzled en gescrabbeld wordt, maar tijdens bepaalde sport manifestaties zoals Tour de France, Vuelta, F1, WM voetbal of Olympische spelen kan dat best handig zijn om daar dan ook een teeveetje neer te zetten, vooral ook omdat Brigitte daar vaak de strijk doet.

Ons nieuwe Sat systeem is nu ook verkabeld tot aan de galerij op de bovenverdieping, waar al sinds de tachtiger jaren een oude TV staat die in de muur is geïntegreerd en tot nog toe alleen op kabeltv was aangesloten. Ook dat apparaat heeft natuurlijk geen Scart, en ook deze TV zal ik nog eens moeten uittesten met die modulator voordat ik beslis of als alternatief onze oude woonkamer TV daar wordt neergezet die wel een scart aansluiting heeft(die heeft dezelfde maten van de nis boven, dus die zou daar inderdaad kunnen passen).

Daarmee zijn nu alle kamers in ons huis met een TV aansluiting voorzien: onze eigen drie slaapkamers, mijn/brigitte’s kantoor, onze keuken/eetkamer, onze woonkamer, de galerij, Jochens kantoor, ons computer trainingslokaal, en de slaapkamer en de keuken van ’t Wirtzfeld Valley appartement.

Ontbreken dus eigenlijk alleen ons terras nog, maar de kabel uit onze keuken is lang genoeg en zou in principe door de terrasdeur naar buiten gelegd kunnen worden.

En ik heb misschien nog genoeg reservekabel over om eventueel een lijn van de multiswitch naar het zonneterras van de vakantiewoning te trekken.

O ja, ons tuinhuisje heeft ook nog geen TV aansluiting… Alhoewel, omdat het tuinhuisje en zonneterras ook nog WIFI hebben, zou je in principe daar ook TV via het internet kunnen bekijken…
Jaja, Een mens kan het natuurlijk ook overdrijven!

En als je goed meegelezen hebt de afgelopen dagen, dan zul je opmerken dat ons systeem maar 8 aansluitingen heeft, en er zijn nu in totaal 11 vertrekken met een sat kabel. Klopt. Niet overal staat dus een TV, maar door omschakelen van de kabels aan de multiswitch kan wel de een of andere ruimte aan- of afgekoppeld worden, in funktie waar we een TV naar toe verplaatsen willen.
Gelukkig hebben alle kabels bij de multiswitch een label gekregen zodat men ook later nog weet welke kabel vandaar naar welk vertrek loopt…

Waarmee we dus dit thema bijna kunnen afsluiten.
(alleen dus nog die tests met die HF modulator volgende week…)

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +11.6°C, max temp. 14.6
Minimum temperatuur gemeten op het gras 8.8°C.

Vandaag hangen er eerst veel wolken waaruit bij tussenpozen wat lichte regen of motregen kan vallen. Op de Ardense hoogten is er tijdelijk kans op mist. In de loop van de dag wordt het overal droog met lokale opklaringen.

De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden. De noordoostenwind waait behoorlijk strak. In het binnenland is hij matig tot plaatselijk vrij krachtig, aan zee tot soms krachtig. Rukwinden van 40 tot 60 km/u.

Volgende nacht blijft het droog met wolken en plaatselijk soms brede opklaringen. De minima liggen tussen 9 en 14 graden.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.