Donderdag, 17 september 2009

JongeJonge toch…
heb ik net de afgelopen week gewerkt aan de installatie van 11 aansluitpunten voor de Sat TV installatie in ons huis, en nu kan ik sinds gisteren opeens ook veel van mijn populaire TV kanalen via mijn iPhone mobieltje ontvangen!

En dat funktioneert!

Met een vertraging van ca 2 minuten krijg ik op de iPhone dezelfde TV beelden als ik op de TV krijg.

Die vertraging heeft er wel mee te maken dat de TV beelden eerst omgezet moeten worden naar het GSM streaming formaat. Maar dat heeft dus verder geen betekenis voor mij als eindgebruiker.

Kosten € 0.49 per dag voor max 1 uur bij Mobistar… komt dus overeen met ongeveer hetzelfde bedrag dat ik op het ogenblik voor Kabel TV betaal.

Die dus sowieso hier binnenkort buiten vliegt omdat hun kwaliteit niet goed is tov de kwaliteit die ik via de Satelliet krijg.

Tenzij de lokale kabeldistributiefirma VOO heel erg snel met internet via de kabel zou beginnen (hier in onze streek is dat namelijk nog altijd niet het geval) en de kwaliteit van het netwerk aanzienlijk zou verbeteren…

De techniek staat niet stil!

Wat wel stil staat is de tijd… dat gevoel heb ik alleszins! De koerierdiensten hebben nog altijd problemen ons nieuwe adres te vinden en zo is er gisteren alweer een pakket terug gegaan naar het distributie centrum omdat onze straat nog altijd niet te vinden is in de GPS systemen!

Sinds 22 November 2008, 10 maanden geleden dus, hebben wij nieuwe straatnamen in Wirtzfeld, en er schijnt iets behoorlijk fout gelopen te zijn in de communicatie van de Gemeente Büllingen met de cartografie- en GPS diensten die omtrent dergelijke veranderingen geïnformeerd dienen te worden.

Aan enkele chauffeurs van koerierdiensten hebben we zelf straatnamen informatie uitgedrukt en meegegeven (als ze dan al tot bij ons gevonden hebben), enkelen zijn zelf naar het gemeentehuis geweest om een nieuw plannetje te halen, maar bij het snelle wisselen van personeel bij de koeriersdiensten krijg je regelmatig weer te maken met nieuwe chauffeurs die vaststellen dat het adres niet in de GPS systeem zit, en dus maar denken dat het adres niet klopt en terug meenemen naar de centrale.

Dit is niet de eerste keer, maar zeker al 15 keer dat zendingen voor ons bestemd de mist ingaan. TNT, UPS, FedEx, DHL, Chronopost, ABX, noem maar op.

Probleem is dat wij veel dingen voor de zaak bestellen via het internet met creditcards, dus het overeenstemmend adres van de creditcard moeten opgeven voor de zending, wat dus het nieuwe adres is.

Oude adres mag niet opgegeven worden, ook voor de faktuur per post , want dan stuurt de post het weer terug met het vermerk: bestemmeling heeft nieuw adres!

Nou ja, het is in ieder geval al een verbetering dat er nu eindelijk overal straatnaambordjes staan, want die stonden er tot midden van het jaar ook nog niet in Wirtzfeld…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +10.6°C, max temp. 14.2
Minimum temperatuur gemeten op het gras 10,2°C.

Vanochtend vroeg zijn er al brede opklaringen maar lokaal, en vooral dan in Hoog-België, hangen er nog lage wolken. Overdag verwachten we overal brede opklaringen en droog weer.

De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en plaatselijk 21 graden elders. De noordoostenwind waait matig en aan de kust soms vrij krachtig.

Vanavond en volgende nacht wordt het overwegend lichtbewolkt. Wat nevel is mogelijk. De minima situeren zich tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden aan zee. De wind wordt zwak uit noordoost draaiend naar oostnoordoost.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.