Vrijdag, 18 september 2009

De dag begint opnieuw erg mistig in Hoog belgie, maar toch zijn de vooruitzichten dat het vandaag een zonnige dag zal kunnen worden. Ook het weekend zal af en toe een beetje zon geven.

Wij krijgen vanavond gasten uit het noordelijkste topje van Friesland in onze Wirtzfeld Valley vakantie woning.

Dit weekend is een groot fiets-evenement in St.Vith, en alle toeristen buro’s en verhuurbedrijven waren de laatste twee weken op zoek naar extra hotelkamers of vakantie woningen. ’t Zal druk worden in de Oostkantons, men verwacht zo’n 3500 fietsers en mountainbikers.

Ik heb gisteren onze sneeuwmuur weer opgebouwd, maar dit keer op een andere plaats en kan dus bekeken worden via de “kerk-webcam”, want de oudere webcam richting pluviometer vertoont sinds enkele dagen kuren en wil niet meer doorstarten. Die sneeuwmuur is dit weekend wel zichtbaar, maar daarna schakel ik de webcam weer terug op het kerkje van Wirtzfeld. Tenminste, zolang als er geen sneeuw is.
Doordat deze camera een zoom heeft die op afstand kan bediend worden, kan ik altijd terug uitzoomen wanneer er sneeuw ligt of wanneer die voorspeld wordt…

Gisteren is dan eindelijk de TNT levering gekomen, maar niet zonder een telefoontje van de centrale en vervolgens moest ik de chauffeur nog eens precies uitleggen hoe hij moest rijden, komende vanuit Rocherath. Het feit dat onze nieuwe straatnamen nog altijd niet in de GPS systemen zitten speelt hen parten en bezorgt ons extra problemen.

Iedereen een prettig weekend gewenst!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +6,4°C, max temp. 14.4
Minimum temperatuur gemeten op het gras 3,2°C.

Vandaag wordt het vrij zonnig tot zonnig. In het zuiden en langs de Franse grens hangen soms wolkenvelden.

Het blijft zacht met maxima van 18 graden in de Ardennen tot 23 in de Kempen bij een meestal matige oosten- tot noordoostenwind.

Vanavond en vannacht wisselen wolken en opklaringen af. Plaatselijk is mist mogelijk. Minima van 10C in de Ardennen tot 15C aan zee bij een zwakke tot matige oosten tot noordoostenwind.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.