Zondag, 20 september 2009

Gisteren de dag doorgebracht met kleine werkzaamheden zoals de composthoop van de ene bak naar de andere bak verleggen, en de aardappelen en de tomaten die zich daar (onge)wild gezaaid hadden, te oogsten… En natuurlijk de tijdrit van de Vuelta gekeken.

Gisterenavond is er dan opeens een wel heel erg zware plensbui over het Hoogplateau van de Oostkantons neergegaan… bij ons in Wirtzfeld op een 20-tal minuten tijd meer dan 27 liter per vierkante meter. Toen ik dan op de buienradar keek, was die zware bui (met enkele lichtflitsen) heel erg plaatselijk terwijl er in de rest van de Benelux niets van regenwolken te zien was.

Vanochtend dus maar eens een rondgang maken door de tuin om te zien of er niets beschadigd is.

Wat wel opviel was, dat er tijdens dat zware noodweer geen TV storing optrad, iets dat met de oude installatie al bij veel minder regen gebeurde. Dat probleem is dus in ieder geval opgelost met de nieuwe installatie!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 27.2 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +10.0°C, max temp. 21.8
Minimum temperatuur gemeten op het gras 8.2°C.

Na het optrekken van het ochtengrijs, wordt het vrij mooi met opklaringen en stapelwolken. In de loop van de namiddag kunnen er enkele plaatselijke buien gevormd worden.

De maxima schommelen tussen 19 of 20 graden in de Ardennen en aan zee tot 23 of 24 graden in het binnenland. Er waait een zwakke veranderlijke wind die later ruimt naar noordelijke richtingen en op de meeste plaatsen matig wordt.

’s Avonds wordt het droog en komen er overal opklaringen. In de loop van de nacht wordt het nevelig en komt er ook lage bewolking. Plaatselijk kan er wat lichte regen of motregen vallen.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.